Uldis Dzenītis strādās "Parex" • IR.lv

Uldis Dzenītis strādās "Parex"

30
Uldis Dzenītis. Autors: Reinis Hofmanis, F64

Satversmes aizsardzības biroja veidotājs bankā gādās par drošības jautājumiem

Pirmdien AS "Parex banka" darbu sācis viens no Satversmes aizsardzības biroja (SAB) veidotājiem, ilggadējs SAB vadošais darbinieks Uldis Dzenītis, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja bankas Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja Marita Ozoliņa-Tumanovska.

"Parex bankā" Dzenītis vadīs Drošības direkciju, un viņa atbildības joma būs iekšējie drošības jautājumi, kā arī bankas ekonomisko interešu aizsardzība. Kā uzsver bankas pārstāve, Dzenīša padomi, ņemot vērā viņa zināšanas valsts drošības iestāžu juridiskajos jautājumos, ir bijuši augstu novērtēti un pieprasīti ne tikai SAB, bet arī citās valsts drošības iestādēs. Tādējādi valsts sektorā gūto īpašo pieredzi un zināšanas Dzenītis izmantošot "Parex bankā" ieguldīto valsts līdzekļu aizsargāšanai.

Kā ziņots, šā gada augustā kļuva zināms, ka Dzenītis ir pārtraucis darbu SAB. Kā oficiālais iemesls 46 gadus vecā darbinieka pēkšņajai aiziešanai tika minēta došanās izdienas pensijā. Dzenītis SAB kā direktora vietnieks strādājis no pirmsākumiem 1995.gadā, pirms tam bijis Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks, karjeru sācis kā izmeklētājs Cēsu prokuratūrā.

Nepieciešamību stiprināt savu Drošības direkciju "Parex banka" pamato ar to, ka bankas centieni atgūt valsts ieguldījumus, visticamāk, izsauks nopietnu pretdarbību. Gandarījumu par Dzenīša pievienošanos ''Parex'' programmai paudis bankas valdes priekšsēdētājs Kriss Gviljams.

Jau vēstīts, ka šā gada 1.augustā noslēdzās "Parex bankas" restrukturizācijas process un patlaban "Parex banka" kā risinājumu ir aktivizējusi darbību atbilstoši tās noteiktajiem mērķiem un funkcijām, par prioritāro uzdevumu izvirzot valsts ieguldījumu maksimālu atgūšanu.

Komentāri (30)

sandramarciap 18.10.2010. 22.43

vēlētos zināt kā tika dibināta PAREX BANKA?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu