DB: Andrējeva nav pieteikusies uz SPRK vadītāja vietu • IR.lv

DB: Andrējeva nav pieteikusies uz SPRK vadītāja vietu

6
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vadītāja Valentīna Andrējeva. Autors: Jānis Saliņš, F64

Vadītājas pilnvaras beidzas decembrī; vairākus mēnešus brīva viena valdes locekļa vieta

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) būs jauns vadītājs, jo regulatora līdzšinējā vadītāja Valentīna Andrējeva nav pieteikusies izsludinātajā konkursā uz amatiem padomē, liecina laikraksta "Dienas Bizness" rīcībā esošā informācija. Savu lēmumu aiziet no darba regulatorā viņa nekomentē. Andrējevas pilnvaras beigsies šogad decembrī.

Regulatora padomē drīzumā nestrādās, visticamāk, arī neviens cits no pašreizējiem padomes locekļiem. Pašreiz tajā padomē bez Valentīnas Andrējevas darbojas arī Edvīns Karnītis, Ivars Zariņš un Gints Zeltiņš. Viena padomes locekļa vieta ir vakanta jau vairākus mēnešus.

Uz SPRK padomes priekšsēdētāja amatu pieteikušies divi kandidāti, no kuriem viena ir pašreizējā uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft IT" valdes priekšsēdētāja Iluta Riekstiņa, kas laikrakstam apstiprinājusi dalību konkursā.

Otrs pretendents ir Andris Aniņš, par kuru publiski atrodams maz informācijas. Kāds Andris Aniņš Centrālajai vēlēšanu komisijai, startējot Ēdoles pagasta padomes vēlēšanās, norādījis, ka ir bezdarbnieks, tomēr nav zināms, vai tas ir tas pats Andris Aniņš, kas pieteicies uz regulatora vadītāja amatu, vēsta Nozare.lv.

Savukārt uz padomes locekļa amatiem pieteikušies 16 pretendenti, tostarp kādreizējais zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS), kas pēc provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem 10.Saeimā nav ievēlēts. Uz amatu pretendē vēl viens bijušais lauksaimniecības ministrs – Dainis Ģēģers, kas no 1990. līdz 1993.gadam strādāja Ivara Godmaņa (LPP/LC) vadītajā valdībā un ticis apvainots "Latas" kredītu izsaimniekošanā lielos apmēros.

Starp, iespējams, reālākajiem pretendentiem uz padomes locekļu amatiem ir arī 9.Saeimas deputāta Kārļa Leiškalna (TP) brālis Pēteris Leiškalns un kādreizējais Konkurences padomes priekšsēdētājs un EM valsts sekretāra vietnieks Pēteris Vilks.

SPRK ir ekonomikas ministra pārraudzībā esoša atvasināta publiska persona, kas regulē sabiedriskos pakalpojumus enerģētikas, elektronisko sakaru, pasta, dzelzceļa transporta, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas un ūdenssaimniecības nozarēs.

Komentāri (6)

v_laivins 13.10.2010. 11.38

Nepretendē uz amatu, jo saprot, ka liela sabiedrības daļa arī saprot to, ka iepriekšējos gados ir bijusi pārāk pietuvināta gāzes zēniem. Kādu cenu LG paprasīja, tādu arī regulators iedeva. Šajā ziņā Šteinbuka bija patīkams izņēmums. Jācer, ka regulatorā neiebīdīs caurkritušos politiķus vai pietuvināto ģimenes locekļus.

+4
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 13.10.2010. 13.59

zinot kaadi ļaudis staav aiz šiim nozareem , Andrejeva var viņiem buut noderiiga un vieta ienesiiga….

+1
0
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 13.10.2010. 22.13

Žurnālistikas pērle – „..ticis apvainots…”, protams, skan daudz nopietnāk , kā „attaisnots”, kaut arī pēdējais šajā ganījumā apzīmē gala rezultātu.
Ja jau apvainoja, tad tādam vairs nav ko publiski rādīties, jo attaisnošana taču nenozīmē neko citu, kā tikai taisnas tiesas sliktu darbu? Labi, ka mani vēl neviens nav paspējis „apvainot”, bet nebūs jau ilgi jāgaida. Neesmu tak preses spīdeklis.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu