"Gazprom" esot gatavs gāzes cenu pazemināt šoziem • IR.lv

"Gazprom" esot gatavs gāzes cenu pazemināt šoziem

105
Ekonomikas ministrs Artis Kampars. Autors: Raitis Plauks, F64

Portāls atlaides Latvijai saista ar „Saskaņas centra” statusu valdībā

Krievijas koncerns "Gazprom" gatavs dabasgāzes piegādes cenu Latvijai pazemināt jau šoziem, LNT raidījumā "900 sekundes" ekonomikas ministra Arta Kampara ("Vienotība") teikto citē BNS.

Tikmēr portāls "pietiek.com", atsaucoties un neoficiālām sarunām, vēsta, ka atlaides varētu būt saistītas ar „Saskaņas centra” statusu valdībā. Tas varētu būt iemels, kādēļ durvis SC vēl neesot aizcirstas.

"Vakar no "Gazprom" biroja pienāca ziņa, ka viņi ir gatavi šobrīd īstermiņā cenu pazemināt," šodien televīzijā paziņoja ekonomikas ministrs. Skaidrība par jaunajām gāzes piegādes cenām varētu būt līdz gada beigām.

Viņš vērtēja, ka signāls, ka viņi ir publiski pateikuši, ka ir gatavi pazemināt cenu šoziem, liecinot, ka sarunās kaut kādi rezultāti tiks panākti. Kampars gan uzsvēra, ka Latvijas mērķis ir izmainīt sistēmu, lai panāktu gāzes cenas samazināšanos ilgtermiņā.

Portāls "pietiek.com" raksta, ka kuluāru sarunās izskanējis, ka „Gazprom” esot apsolījis lielāku dabas gāzes atlaidi šai apkures sezonai, ja Jāņa Urbanoviča vadītais SC būs jaunās valdības partneris. Neoficiālās sarunās izskanējis, ka, vienojoties par sadarbību ar SC, „Gazprom” būtu gatavs piedāvāt 6-7% vai pat lielāku atlaidi no pašreizējās dabas gāzes cenas, raksta portāls. Oficiāla apstiprinājuma šādai „Gazprom” nostājai nav.

Saskaņā ar Ekonomikas ministrijas (EM) aprēķiniem Krievijas uzņēmuma palielinātā dabasgāzes iepirkuma cena par 38% dabasgāzes tarifu var palielināt par 15-30%.

Saskaņā ar Kampara teikto LNT raidījumā piektdienas rītā, premjers Dombrovskis ir piedāvājis ideju par asociēto statusu, kurā SC ir kā atbildīga deputātu grupa, kura varētu piedalīties valdības darbā, „protams, nekaitējot nacionālajām valsts interesēm”.

Komentāri (105)

dro 08.10.2010. 10.32

Smird pēc atklātas šantāžas? Neskatoties uz to, ka LV jau tā maksā vairāk kā Vācija, nerunājot par Igauniju un Lietuvu, JL blice ir gatava piekāpties vēl vairāk? Trūkst vārdu! Vai tiešām mūsu jaunievēlētie vadĀtāji neredz tālāk par pāris mēnešiem uz priekšu? Loģiskākā atbilde būtu krusts uz TEC 2, akcīzes nodoklis uz gāzi, akcents uz atjaunojamiem resursiem un, protams, sarunas ar kaimiņiem par atomeletrostacijas celtniecību tālākā nākotnē.

+27
-1
Atbildēt

4

    dro > dro 08.10.2010. 10.40

    pecisk. JL orientēties uz lajiem?:)

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > dro 08.10.2010. 10.36

    Pirms krustā sistu lielos pseidopragmatiķus no JL, drusku padomā par to, ka vietējam lajam ir drusku piekāst gāzes monopolu un atkarību no Krievijas – viņam svarīgākais ir lēts šņabis, apmaksājams miteklis kur nogāzties pēc kodieniem un iespēja aizšļūkt pa Eiropu apkaunot sevi.

    Iekrāsoju drusku ciniski, bet tā ir problēma kārtējo reizi – ideālisms prasa savu, taču pragmatisms kaut kur fonā neciešami dīc un dīks.

    Es domāju, ka Dombrovskis sen ir izlēmis par vecās koalīcijas virzīšanu uz priekšu un JL varas elite (un daļēji arī žurnālisti) cepjās ne par ko, cenšoties imitēt ka opcijas vēl ir atvērtas. Tā kā esmu partijas biedrs, ir doma ievest vadībā jaunas asinis – vecās vadības redzējumi ir pārāk bieži beigušies ar neko. Protams, jautājums, vai to atbalstīs vispār kāds cits biedrs.

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > dro 08.10.2010. 10.45

    Jā, Pecisk, Ino man jautājumu no mutes izņēma – vai mēs taisāmies tādas “sugas” elektorāta pieaugumu stimulēt?

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > dro 08.10.2010. 10.45

    Nu tieši tā – es neizprotu JL vadības rīcību, jo tā nav mūsu auditorija. SC izies ielās?! Yeah, right, 29. septembris to parādija. Būs protesti par samazinājumiem un nodokļiem? Iespējams, bet tie nebūs masveidīgi, lokalizēti un vienmēr var atrast kopēju valodu.

    Kā daudzi norādīja, tas ir tā kā dīvains Stokholmas sindroms. Vai arī bailes no opozīcijas? Parasti tās cenšās likvidēt labi darot savu darbu un skaidrojot kāpēc kas un kā.

    +13
    0
    Atbildēt

    0

mincitis888 08.10.2010. 10.56

Krievijai nedrīkst ticēt nevienam vārdam, viss ir politika. Ar krieviju nestrādā nekādi ekonomiskie likumi un normas. Tur jāizvēlas, vai nu mega kukulis vai politiskā prostitūcija! Mūsu gadījumā, krievijai pat nepietiks ar krievu valodu kā valsts valodu, tikai pilnīga un galīga Latvijas pievienošana krievijai ir viņu mērķis!
Runājot par ivanu urbi valdībā, ir vairāk kā skaidrs, ka viņa darbošanās būs vairāk kā kaitniecība:) Naudiņa samaksāta, kaut kā tā jāatstrādā!

+18
0
Atbildēt

1

ievuliitis 08.10.2010. 10.34

“viņi ir gatavi šobrīd īstermiņā cenu pazemināt,” un SC – ārī nāks īstermiņā?

+14
0
Atbildēt

1

    AUTOEXEC.BAT > ievuliitis 08.10.2010. 11.34

    Labs jautājums – toties pēc tam V un VL no valdības aizies (un varbūt arī gāzes cena atkal pacelsies) – ILGTERMIŅĀ

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu