Politologs: ''Visu Latvijai'' Maskavā ir ''sarkanā līnija'' • IR.lv

Politologs: ''Visu Latvijai'' Maskavā ir ''sarkanā līnija''

44
Raitis Plauks, F64

Avots Krievijas Ārlietu ministrijā Zatlera vizīti Maskavā saista ar VL iekļaušanu valdībā

Krievijas Ārlietu ministrija varētu paust arī oficiālu reakciju par Valsts prezidenta Valda Zatlera vizītes saistību ar nacionāli noskaņotās partijas "Visu Latvijai" (VL) pārstāvju iekļaušanu valdībā, BNS prognozē politologs Kārlis Daukšts. Maskavā šis temats tiekot apspriests ne vien politiķu, bet arī uzņēmēju aprindās. ""Visu Latvijai!" ir ieguvusi sarkanās līnijas nozīmi," secina eksperts.

Viņš vērtē, ka diplomātijā izteikumus par Latvijas prezidenta vizītes Maskavā saistību ar jaunās valdības veidošanu ir jāuztver kā spēcīgu aizvainojumu, pat šantāžas elementu. Uz BNS jautāto, kā Latvijai būtu uz to jāreaģē, eksperts norādīja, ka būtu jānogaida gan Latvijai, gan Krievijai.

Politologs gan atgādināja Vācijas kancleres Angelas Merkeles paziņojumu vizītes laikā Rīgā neilgi pirms Saeimas vēlēšanām, proti, ka ir pienācis īstais laiks, lai uzlabotu attiecības ar Krieviju. "Tas ir spēcīgs mājiens, ka Latvijai ir jārisina problēmas ar Krieviju," sacīja Daukšts.

BNS vēsta, ka Krievijas informācijas aģentūra "Regnum", atsaucoties uz anonīmu Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvi, pirmdien ziņoja – ja Latvijas valdošajā koalīcijā tiks iekļauti pārstāvji no partijas "Visu Latvijai!", Latvijas prezidenta Valda Zatlera vizīte Krievijā nenotiks.

"Ja valdošās koalīcijas sastāvā tiks iekļauti neofašisti no "Visu Latvijai" un attiecīgi iesniegta apstiprināšanai Saeimā šādas koalīcijas atbalstīta premjerministra kandidatūra, Zatlera vizītei Krievijā var pārvilkt krustu. Kremlī nepieņems cilvēku, kas ir aptraipījies ar latviešu neofašistu atbalstu, kuru lozungi ir "Latviju latviešiem!" un "Pārvietosim krievus uz Krieviju!"," aģentūrai "Regnum" sacījis anonīms Krievijas ĀM pārstāvis, kuru aģentūra nodēvējusi par "kompetentu avotu".

Kā zināms, "Visu Latvijai" 10.Saeimas vēlēšanās izveidoja apvienību ar "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK. Lielākoties deputāta mandātus ieguva tieši "Visu Latvijai" kandidāti. Sarunas par valdošo koalīciju vēl turpinās.

Komentāri (44)

buchamona 05.10.2010. 12.09

Tas jau skan nopietni. Vienotībai būtu jāsaprot, ka, ja pēc šāda “mājiena ar mietu” viņi koalīcijā paņems SC,atstājot VL/TB/LNNK “aiz borta”, tad šāds solis būtu skaidrs apliecinājums tam, ka esam zaudējuši savu neatkarību.
Ir divas lietas, kuras ir samazinājušas manevru iespējas līdz nullei jautājumā par koalīcijas sastāvu. Vienotības pirmsvēlēšanas paziņojumu par 1. sabiedroto VL/TB/ LNNK un tagad šis Kremļa uzbrauciens, patiesībā spļāviens tiem vēlētājiem, kuri līdz šim domāja, ka dzīvo neatkarīgā valstī.

+30
-3
Atbildēt

2

    Juris Millers > buchamona 05.10.2010. 17.15

    Nafig? Manuprāt labāk paņemt vienkārši Vienotība+ZZS un miers. Ar 55 balsīm pilnīgi pietiek.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    SairaM > buchamona 05.10.2010. 15.11

    Šodien Loskutovs Twiiterī bija iečivinājis linku uz rakstu “Kā “Visu Latvijai!” tuvina Latviju Eiropai” http://www.politika.lv/blogi/index.php?id=62065, un uzmetot aci ir skaidrs, ka ir sperts pirmais solis, lai tautai “atvērtu acis”, ka ar tādiem radikāļiem V nav pa ceļam. Vai te ož pēc nodevības vai man tikai tā liekas?

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 05.10.2010. 11.51

Jā, tagad visi tikai nodarbojas ar konspirāciju teoriju bīdīšanu. Nu, c’mon! Taisa valdību esošās koalīcijas sastāvā, un viss. Un, ja godīgi, tad VL nav izdarījis neko tādu ekstrēmu, lai viņus uzskatītu par ekstrēmistiem. Tajā pašā laikā SC gan ir diezgan lieli nesmukumi gan par okupācijas faktu, gan par Maskavas spiegiem, gan biedrošanos ar pretvalstiskām kustībām.

+26
-1
Atbildēt

0

Vaira Tempele 05.10.2010. 12.52

Vissmiekliigak ir tas, ka dizhaa, neuzvaramaa gjerzhava ir paarbijusies no 7 jaunieshiem.
Vinji pashi sev smiekliigi nepaliek?

+17
0
Atbildēt

1

    daina_tabuna > Vaira Tempele 05.10.2010. 12.56

    Tāpēc, ka viņi zina ko nozīmē ideja. Cilvēks ar ideju ir bīstamāks par tūkstoti bez. Tie septiņi var paraut līdzi masas, tas var pārmesties uz blakus valstīm un tad Maskavai jau tā sāpīgā pierobeža kļūs par riktīgu hemoroju.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu