Dombrovskis atsakās piedalīties PBK vēlēšanu debatēs • IR.lv

Dombrovskis atsakās piedalīties PBK vēlēšanu debatēs

85
Gatis Gierts, F64

Premjeram neesot pieņemams raidījuma vadītāja viedoklis par Latviju

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL/ Vienotība) nepiedalīsies Pirmā Baltijas kanāla (PBK) priekšvēlēšanu raidījumā "Tīrā politika", vēsta aģentūra LETA. Dombrovskim neesot pieņemami minētā raidījuma vadītāja – Krievijas žurnālista Aleksandra Gordona – politiskie uzskati par Latvijas valsti.

Iepriekš publikācijās neatkarīgais žurnālists Gordons izteicies, ka Latviju nevar uzskatīt par neatkarīgu valsti un ka nacionālās valūtas devalvācija var notikt tūlīt. Vienlaikus Krievijas žurnālists atzinis, ka vienmēr ir bijis cenzūras piekritējs. Dombrovska preses sekretāre Līga Krapāne paudusi, ka Gordona viedoklis dod pamatu uzskatīt, ka šo priekšvēlēšanu debašu ieraksts var tikt cenzēts un montēts atbilstoši iepriekš izstrādātas režijas iecerēm.

Raidījuma ieraksts bija plānots 30.septembrī, un uz to premjers tika aicināts kā apvienības "Vienotība" Ministru prezidenta kandidāts līdzās triju citu politisko spēku nominētajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem: Jāni Urbanoviču (“Saskaņas Centrs”), Aivaru Lembergu (Zaļo un zemnieku savienība) un Aināru Šleseru.

Komentāri (85)

Dzintra Zemîte 29.09.2010. 12.55

Vēl muļķīgāk būtu apzināti iekrist uz lētu provokāciju, īpaši, ja ir zināmas attiecīgā raidījuma (un kanāla) mērķi un metodes.

+59
-3
Atbildēt

0

buchamona 29.09.2010. 12.57

Iepriekš publikācijās neatkarīgais žurnālists Gordons izteicies, ka Latviju nevar uzskatīt par neatkarīgu valsti +++++ Lai cik zemu arī sabiedrība vērtētu LV politiķus, viņu attieksme pret dažādām lietāmu stipri veido sabiedrisko domu.Tas, ka tieši Dombrovskis ar savu pozitīvo reitingu norādīja SC trubadūriem viņu īsto vietu LV, varētu salikt vēl pēdējos pareizos :) politiskos akcentus pirms vēlēšanām.

+49
-3
Atbildēt

0

mxblack 29.09.2010. 12.58

Lēmums ir loģisks un pareizs. Mēs labi zinām kā strādā šis un citi svešās valsts Krievijas mēdiji. Viņi noteikti visu samontēs tā, ka Dombrovskis izskatīsies pēc muļķīša, betLembergs, Šlesers un Urbanovičš atkal jās uz, melošanas par pensijām, zirga. Ir jārēķinās ka šai auditorijai jau tā ne visai patīk mūsu centieni pēc brīvas un neatkarīgas, kā arī demokrātiskas valsts rietumu izpratnē. Un ja tur blakus stāvēs Urbanovičš, Šlesers un arī Lembergs, tad tur komentāri ir lieki. Dombrovski pataisīs par apsmieklu un vēl vairāk nosvērs krievu auditoriju par labu viņiem. Kam tas ir vajadzīgs, tīši līst lamatās? Dombrovskis ir pārāk mazas un Krievijā neieredzētas valsts premjers, tāpēc izvēle ir ļoti pareiza.

+48
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu