Gulbis uzvar pirmo pretinieku Deivisa kausa izcīņā • IR.lv

Gulbis uzvar pirmo pretinieku Deivisa kausa izcīņā

29

Latvijas izlases rezultāts pēc pirmās dienas 1-1

Latvijas tenisists Ernests Gulbis piektdien Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā otrajā spēlē ar rezultātu 6-4, 6-4, 3-6, 6-2 uzvarējis Polijas tenisistu Ježiju Janoviču. Līdz ar to visā cīņā Latvijas rezultāts kļuva neizšķirts 1-1.

Gulbis kritiski izteicās par Latvijas publikas atsaucību. “Publika šodien bija nekāda. Pat ASV atklātajā čempionātā manās spēlēs tā bija skaļāka. Šis ir Deivisa kauss, kur var ņemt līdzi bungas un pabļaut, tomēr mums nav tenisa tradīciju. Man nav nekādu pretenziju pret skatītājiem, jo mani tas tik ļoti neietekmē,” atzina Gulbis.

Latvijas tenisa izlase pašlaik cīnās par vietas saglabāšanu Eiropas-Āfrikas zonā. Vispirms izlases spēlētājiem jāsacenšas ar Polijas izlasi. Kausa izcīņas pirmajā spēlē piektdien laukumā devās Latvijas izlases otrais numurs Andis Juška, kurš spēkojās ar Polijas pirmo numuru Mihalu Pžisežniju. Juška ar 3-6, 4-6, 3-6 zaudēja Pžisežnijam. Pēc tam viņus laukumā nomainīja Gulbis un Janovičs.

Sestdien paredzēta dubultspēle, kurā Deniss Pavlovs un Kārlis Lejnieks spēkosies ar Marcinu Matkovski un Mariušu Firstenbergu, kas ir viens no vadošajiem pāriem pasaulē. Savukārt pēdējās divas spēles notiks svētdien. Pagaidām plānots, ka vispirms spēlēs Gulbis un Pžisežnijs, bet pēc viņiem – Juška un Janovičs. Tomēr šo cīņu dalībnieki vēl var mainīties, ja dueļa uzvarētājs būs noteikts ātrāk.

Šogad martā Latvijas tenisisti Eiropas-Āfrikas zonas pirmās grupas pirmās kārtas cīņā bez Gulbja sastāvā ar zaudēja Ukrainai, tāpēc ar Polijas izlasi jācīnās par vietas saglabāšanu grupā. Ar Polijas izlasi Latvijas tenisisti Deivisa kausa izcīņā līdz šim tikušies divas reizes un abas reizes piedzīvojuši zaudējumus.

Komentāri (29)

Janka, Janic 18.09.2010. 04.48

Ernestam
Latvijaa ir Ģinamo, tur visi tauree , bet tenisu ( lielo) pie mums nereklamee , tas jau boļševiku laikos bija buržuju izpriecaam un taads ar pie muusu valdiišanas palicis , es ar interesi sekoju juusu speeleem , cik nu iespeejams internetaa un presee…..noveelu Jums veiksmi un Latvijai nezaudeet vietu

+4
0
Atbildēt

0

rozaa11 18.09.2010. 14.27

Gulbis tā neteica kā vispār tas cilvēks pamanijās tā interpretēt kadrs bļāviens.malacis

0
0
Atbildēt

0

astra_ozo 17.09.2010. 23.44

Nebija viegli, bet viss beidzās labi. Svētdienas spēlēs mūsējiem klāsies vēl grūtāk.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu