Par Jakrina rīcību būs jāatbild Gerhardam • IR.lv

Par Jakrina rīcību būs jāatbild Gerhardam

35
Satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK). Autors: Aigars Eglīte, F64
Indra Sprance

Nacionālās drošības komisija izvaicās nevis konfliktā tieši iesaistīto, bet ministru

Saeimas Nacionālās drošības komisija (NDK) ceturtdien uz sēdi uzaicinājusi satiksmes ministru Kasparu Gerhardu (TB/LNNK ), lai gūtu skaidrību par viņa biroja vadītāja Emīla Jakrina rīcības motīviem, uzrunājot Latvijas Televīzijas (LTV) ziņu dienesta vadītāju Mareku Gailīti.

NDK vadītājs Dzintars Jaundžeikars (PLL ) Ir.lv sacīja, ka komisija otrdien no rīta uzklausījusi LTV un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes pārstāvjus, bet ceturtdien uz sēdi aicinās Gerhardu, ''lai ministrs atbild par savu biroja vadītāju''.

Pašu Jakrinu uz sēdi neesot iecerēts aicināt, jo ''kas gan viņš tāds ir?!'', pauda Jaundžeikars.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā LTV informēja NDK, ka Gailītim ir izteikti draudi ar mērķi panākt satiksmes ministra partijai labvēlīgu materiālu atspoguļošanu LTV raidījumā “De facto”. Jakrins draudus noliedz, skaidrojot, ka vēlējies pārbaudīt ziņas par iespējamu apvienības ''Par labu Latviju '' (PLL) ietekmi uz Gailīti, kura dzīvesbiedre it kā ar PLL saistīto brāļu Dripes atbalstu nesen sākusi strādāt Valsts radio un televīzijas centrā (LVRTC). LTV šonedēļ publiskoja Gailīša un Jakrina sarunas videoierakstu, kas tapis ar slēpto kameru.

Komentāri (35)

kkristaps 14.09.2010. 16.14

Man nav nekādu simpātiju pret Jakrinu, taču Jaundžeikara vaicājiens “kas gan viņš tāds ir” man lika padomāt par tematu “kas gan Jaundžeikars tāds ir”? Nulle uz kociņa, barankas caurums, lai neizteiktos necenzēti.

+25
0
Atbildēt

2

    zita > kkristaps 14.09.2010. 17.10

    Pilnīgi piekrītu – kas gan tāds ir Jaundžeikars?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > kkristaps 14.09.2010. 16.26

    Komanču virsaitis, feldmaršals, imperatoram pietuvināta persona..bet patiesībā nu jau droši varam teikt..”Bijušais Saeimas deputāts, caurkritis paša bērnu audzinātājs un kandžas tecinātāju ģimenes LOCEKLIS”

    +13
    0
    Atbildēt

    0

Uldis Šneiders 14.09.2010. 16.49

Manuprāt, ir ļoti daudz neatbildētu jautājumu:
1. Kāpēc sarunu filmēja un ierakstīja? Vai vēlētāji varētu internetā iegūt arī citu sarunu atspoguļojumus? Piemēram, ko un kā sprieda Jaundžeikars, jo TAS nudien neapdraud valsts drošību…
2. Ja sarunājas EJ, vai patiesi KG var atbildēt par VISU? EJ tātad ir robots?
3. Kas devis DJ tiesības šādi vērtēt Latvijas cilvēkus? KAS ir viņš? Amats viņam ir skaļš, bet – kas šo amatu ieņem?
4. Vai ir kādi noteikumi, ar ko vari runāt un ar ko nē, jo – ja saprotam – politiķi atbalsta sarunu ierakstus un konspektus. Politiķu mīļākās un mīļākie – sargieties! VISU ieraksta!
Esmu par brīvību…. Laikam šo jēdzienu saprotu stipri plašāk un robežas neievērojot!

+9
0
Atbildēt

0

uldis_osis 14.09.2010. 16.38

Protams, jāatbild! Ne Jakrins, ne Gerhards nav nekādi skolas puikas. Bez tam redzētais LTV nu nekādi neliecināja, ka Jakrins uzvestos kā ministra ēna no vidusskolas sola. Drīzāk jau kā partizāns, ko majors nosūtījis specuzdevumā. Laikam jau visatļautība un pašpārliecinātība šoreiz iegāza!
Savukārt analizējot Gailīša rīcību, jāatzīst – puisis šoreiz aukstasinīgi turējis roku uz pulsa un izkļuva sausā. Tomēr viņa preses klubiņa politiķu diskusijās var diezgan labi nomanīt, kam ZD šefs simpatizē. Un tad var uzvirmot cits skats uz randiņu Zaķusalas krūmos.
Jāpasteidzina Elksnes atgriešanās TV ekrānos. Gluži nejauši atcerējos, kā viedā jautātāja neapjuka jautājumā: “kādas ir jūsu attiecības ar politiķiem?”
“Nekādas!” bez domāšanas atteica Elksne. Patiešām, politisko diskusiju vadītājiem būtu jāizvairās no papļāpāšanas ar politiķiem uz dīvāna, jo griezies kā gribi – viņiem vienmēr būs ko piedāvāt. Un tad pamats zem kājām var zust.
Gundars Nerēders.

+6
0
Atbildēt

2

    kristaps_drone > uldis_osis 15.09.2010. 10.55

    Ja pareizi atceros, tad Elksne bija sieva kādam tur no PLL.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Diâna Antipova > uldis_osis 14.09.2010. 21.01

    Elksnei, un nav attiecību ar politiķiem? Nu beidz. Pat presē pietiekoši par to savulaik minēts.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu