Lietuviešiem spēles iznākumu paredz kaķis • IR.lv

Lietuviešiem spēles iznākumu paredz kaķis

38
Lietuvas izlase svin uzvaru pār Argentīnu. Avots: AFP/LETA
Jānis Klimovičs

Dienvidu kaimiņi izmanto dzīvniekus pasaules basketbola čempionāta prognozēm

Vasarā vāciešu astoņkājis demonstrēja pareģa spējas, precīzi prognozējot futbola spēļu iznākumu, savukārt mūsu dienvidu kaimiņi lietuvieši šim pašam mērķim basketbolā izmanto austrumeiropiešiem tuvāku dzīvnieku – kaķi, pirms tam diskvalificējuši žirafi.

Pagājušajā nedēļā Lietuvas TV3 demonstrēja žirafes tēviņa Gudruta (latviski – Gudrīša) pareģojumus, ziņo ''The Baltic Times''. Lietuvas izlases uzvaras pār Kanādu un Jaunzēlandi patlaban Turcijā notiekošajā pasaules basketbola čempionātā Gudrutis paredzējis pareizi, taču ar spēli pret Spāniju kļūdījies un no pareģa pienākumiem atbrīvots.

Ceturtdien ceturtdaļfināla spēlē Lietuva ar 104:85 pārspēja Argentīnu. Šo uzvaru precīzi paredzēja omulīgais mincis Kitas, no divām piedāvātajām izvēloties iebaudīt maltīti pie Lietuvas bļodiņas.

Lai ko zinātu lietuviešu dzīvnieki, divkājainie ir droši – viņiem ir ļoti laba komanda trenera Ķestuta Kemzuras vadībā, kuram pagājušogad nelaimējās strādāt ar latviešu izlases "tusētājiem". Vadot savus tautiešus, Kemzura izveidojis monolītu komandu, kurā punktus var gūt daudzi spēlētāji, bet līdera lomu nepieciešamības gadījumā uzņemas NBA klubā ''Toronto Raptors" spēlējošais Lins Kleiza. Mūsu dienvidu kaimiņi spēlē samērā ātru uzbrukuma basketbolu, ar lielu pašatdevi cīnās aizsardzībā. Komandai ir zīmīgi garš rezervistu soliņš – spēlē pret Argentīnu uz maiņu iznākušie lietuvieši guva 38 punktus, kamēr pretinieki – tikai 19.

Ļoti saviļņots pēc uzvaras pār Argentīnu bija Robertas Javtokas, kurš FibaTV atzina: “To nevar aprakstīt vārdos. Mēs sev ticējām, bet nedomāju, ka kāds cits mums ticēja. Lietuvā basketbols ir kā reliģija.” Spēlētājs cer uzvarēt arī amerikāņus.

Sestdien, 11.septembrī, pulksten 18 pēc Latvijas laika mūsu dienvidu kaimiņi cīnīsies par vietu finālā ar ASV basketbolistiem. Kitas prognoze šim mačam internetā vēl nav atrodama. Pulksten 20.30 otru finālisti noskaidros Turcijas un Serbijas komandu sacīkstē. Spēles Latvijā rādīs ''Viasat Baltic'' sporta kanāls, arī internetā var atrast dažādas bezmaksas saites spēļu vērošanai.

Komentāri (38)

egilskronlins 10.09.2010. 20.57

50% iespējamība kaķim izvēlēties pareizo variantu. Diezgan liela iespējamība pie tādām attiecībām kaķim izvēlēties pareizo atbildi vairākas reizes pēc kārtas, kaut kaķis bļodu izvēlas absolūti nejauši – t.i. kuru pirmo ierauga savā perifērijā, pie tās arī pieiet.

+3
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu