Liedz Munkevicam ieņemt amatus Jūrmalā • IR.lv

Liedz Munkevicam ieņemt amatus Jūrmalā

10
Raimonds Munkevics pieņemšanā. Autors: Lauris Vīksne, F64

Tiesa noraida lūgumu aizliegt bijušajam mēram tuvoties pašvaldības deputātiem

Jūrmalas pilsētas tiesa trešdien nolēma aizliegt kukuļdošanā apsūdzētajam Raimondam Munkevicam ("Jūrmala – mūsu mājas") tikt ievēlētam Jūrmalas pilsētas domes institūcijās un amatos, vēsta aģentūra LETA.

Savukārt aizliegums tuvoties Jūrmalas domes deputātei Ivetai Blauai (JL) vai citiem pašvaldības deputātiem, kas arī bija ietverti lūgumā par papildu drošības līdzekļiem Munkevicam, bijušajam kūrortpilsētas mēram nav noteikts.

Prokurore Velta Zaļūksne pēc tiesas lēmuma paziņošanas sacīja, ka šo lēmumu noteikti pārsūdzēs.

Savukārt Munkevica advokāts Aivo Leimanis pauda viedokli, ka aizliegums Munkevicam tikt ievēlētam Jūrmalas domes institūcijās un amatos esot pretrunā ar likumu par pašvaldībām.

Pats Munkevics pēc lēmuma nolasīšanas norādīja, ka pēdējā laikā notikušo Jūrmalas domē uzskata par politiskajām spēlēm. Kā uzsvēra apsūdzētais, tiesas lēmums viņam neliegs piedalīties pilsētas domes sēdēs un balsot.

Kā ziņots, papildu drošības līdzekļu prasības dēļ pagājušajā nedēļā līdz 9.septembrim tika pārtraukta Jūrmalas domes sēde, kurā bija plānots lemt par pašvaldības priekšsēdētāja Romualda Ražuka (PS) atcelšanu no amata. Lūgumu piemērot Munkevicam papildu drošības līdzekļus tiesā prasīja Blaua, kurai krimināllietā ir liecinieces statuss. Deputāte sūdzējās par ietekmēšanu no Munkevica puses.

Munkevics Jūrmalas mēra amatu zaudēja pēc aizturēšanas apsūdzībā par kukuļošanu, iespējams, mēģinot ietekmēt gaidāmo neuzticības balsojumu domes sēdē.

Komentāri (10)

dro 08.09.2010. 12.24

Ko dod tiesas spriedums? Munkevicam noteikt, kas būs pašvaldības vadītājs:)

+3
0
Atbildēt

0

kkristaps 08.09.2010. 11.45

Hipolita Mika gars Jūrmalas tiesās ir nemirstīgs.

+3
0
Atbildēt

0

si-si8 08.09.2010. 12.46

beidzot kāds mazliet normālāks spriedums….tas tač nav sakarīgi, ka politiķis, kas sēdējis cietumā, vēl vispār var ieņemt jebkuru amatu valsts institūcijās.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu