"Baltā nakts" iesaista 35 000 apmeklētāju • IR.lv

"Baltā nakts" iesaista 35 000 apmeklētāju

29
Fragments no Aigara Bikšes projekta "Kura te nav aita?" Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 10. Foto - Pauls Bankovskis

Mūsdienu kultūras forumā "Baltā nakts" Rīgā piedalījušies vairāk nekā 200 mākslinieku

Sestdien notikušā mūsdienu kultūras foruma “Baltā nakts” norisēs ap 200 mākslinieku no Latvijas un ārvalstīm vairāk nekā 50 mākslas un kultūras projektos iesaistīja 35 000 apmeklētāju, ziņo aģentūra LETA.

Lai arī pagājušā gada "Baltās nakts" programmas apmeklējuma rekords – 45 000 – neesot pārspēts, rīdzinieki un pilsētas viesi ļoti aktīvi piedalījušies foruma aktivitātēs, saka ''Baltās nakts'' komunikāciju vadītāja Linda Vītola-Barānova. Šā gada foruma pamatprincipi bija – "dari pats" un "piedalies".

Kā novēroja IR, foruma sarīkojumiem bija patiesi liela piekrišana, piemēram, nepieradinātās mūzikas foruma "Skaņu mežs" organizētajā multimediju mākslinieces Evelīnas Deičmanes eksperimentālajā bungu priekšnesumā Anglikāņu baznīcā visi gribētāji nemaz nevarēja iekļūt.

"Baltā nakts 2010" pasākumi sākās sestdien dienas vidū, vislielāko intensitāti sasniedzot laika posmā no plkst.19 līdz 24, un turpinājās līdz pat plkst.6 svētdienas rītā.

Šogad mūsdienu kultūras forumā viesojās rekordliels ārvalstu mākslinieku skaits – ap 40 māksliniekiem no Šveices, Vācijas, Meksikas, Lietuvas, Dānijas, Krievijas, Lielbritānijas un citām valstīm.

"Baltā nakts" norises šogad notika vairākos Rīgas rajonos – Spīķeros, VEF korpusos, Andrejsalā un klusajā Rīgas centrā, Vecrīgā, Miera ielā un aktīvajā Rīgas centrā. Projektu vidū bija skaņas un ekoloģiskas instalācijas, akcijas, mūzikas projekti, kino brīvā dabā un telpās, izstādes, performances un ļoti daudzas iespējas apmeklētājiem pašiem iesaistīties norisēs un darbībās, būt par daļu no "Baltās nakts".

Mūsdienu kultūras foruma “Baltā nakts” laikā sākās laikmetīgās mākslas festivāls "Survival kit 2", ko otro gadu organizē Laikmetīgās mākslas centrs. Festivāls ilgs līdz 10.septembrim. Ar festivāla programmu var iepazīties mājas lapā.

 

Komentāri (29)

LAURIS 05.09.2010. 19.35

kā vispār varēja saskaitīt un vai kāds skaitīja?

0
0
Atbildēt

0

Ziemelnieks 05.09.2010. 11.33

Es Baltās nakts piedāvājumā biju tā apmulsusi, ka beigās vispār nekur neizgāju :(

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu