Jānis Morozs, izglāba zibens sasperto • IR.lv

Jānis Morozs, izglāba zibens sasperto

4
Jānis Morozs ar draudzeni Lāsmu bija devies sēņot, kad abiem trāpīja zibens. Lai dabūtu Lāsmu pie samaņas, Jānis veica sirds masāžu un elpināšanu. Foto — Mārtiņš Zilgalvis, F64
Ieva Alberte

Zibens skarts cilvēks šovasar gan nav nekas unikāls, lai teiktu, ka viņš ir viens no miljona

Vienai sievietei iesperts, fotografējot ar telefonu, otrai, turot rokas pie ūdens krāna, trešajai – stāvot istabā pie radiatoriem ar slapju lietussargu rokās. Lietuvā nosperti pāris cilvēku, Latvijā – kamielis. Pirms mēneša mediji ziņoja, ka zibens pamatīgi plosījies Valmieras puses Kauguros, sasperot divus ogotājus – 21 gadu vecu puisi un astoņpadsmitgadīgu meiteni.

«Nevis ogojām, bet sēņojām. Gājām gailenēs,» saka Jānis, viens no «ogotājiem». Visvairāk zibens apskādēja draudzeni Lāsmu. «Slimnīcā man neteica, kādas viņai traumas, jo es neesot radinieks. Nākamajā dienā portālos lasu, ka Lāsma ir bezsamaņā, ka mēs abi smagā stāvoklī esam slimnīcā. Muļķības!»

Bet kas tad īsti notika? «Aizbraucām ciemos pie vecmammas Kauguros. Laiks bija labs, negaiss aizgāja, sāka spīdēt saule, tāpēc izlēmām iet sēnēs. Ejot dziļāk mežā, Lāsma pukstēja, ka neredz nevienu sēni.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu