Rīgu apmeklēs Maskavas mērs Lužkovs • IR.lv

Rīgu apmeklēs Maskavas mērs Lužkovs

17
AFP/LETA
Indra Sprance

Aptuveni mēnesi pirms vēlēšanām Rīgā ieradīsies Maskavas mērs

Maskavas mērs Jurijs Lužkovs (Vienotā Krievija) 24. un 25.augustā apmeklēs Rīgu, liecina Ir.lv rīcībā esošā informācija. Sākotnēji bija plānots, ka Lužkovs Rīgā varētu ierasties jau Rīgas svētku laikā.

Rīgas domes (RD) preses sekretāre Laila Īvāna Ir.lv apstiprināja, ka RD gatavo Lužkova vizīti Rīgā 25.augustā. Pagaidām tiekot saskaņota vizītes programma, tāpēc sīkāka informācija netiek sniegta. Vizīte notikšot Maskavas-Rīgas sadarbības līguma ietvaros, tomēr, visticamāk, Lužkovs apmeklēšot arī Jelgavu – rūpnīcu “Amo Plant”, kurā ir ieguldīti Maskavas pašvaldības līdzekļi.

Apvienības “Saskaņas centrs” (SC) Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs Ir.lv iepriekš sacīja, ka Lužkovu iecerēts aicināt uz Rīgas svētkiem, kas notiek nākamās nedēļas nogalē, taču viņam nebija zināms, vai tas notiks, jo Krievijā plosās mežu ugunsgrēki. “Iespējamība, ka viņš tiešām atbrauks, ir viena pret simtu,” sacīja Urbanovičs.

Urbanovičs uzsvēra, ka ar sadarbības partneriem no partijas “Vienotā Krievija” esot pārrunāti jautājumi par iespējamām vizītēm priekšvēlēšanu periodā, taču SC līderis uzsvēra, ka, viņaprāt, līdz vēlēšanām Latviju nevajadzētu apmeklēt augstām Krievijas amatpersonām. “Pat, ja viņš [Lužkovs] atbrauks, es ar viņu netikšos,” sacīja Urbanovičs, skaidrojot, ka šādu pozīciju ieņem, lai tikšanās netiktu traktēta priekšvēlēšanu kontekstā.

Komentāri (17)

mary75 13.08.2010. 15.46

Nu šausmīgi svarīga ziņa – Utbanovics ko tur pateicis, un tas var piepildīties ar varbūtību 1:100.
To sauc par informāciju, vai kā savādāk?

+6
-1
Atbildēt

0

buchamona 13.08.2010. 23.37

Sadarbības partneri no partijas “Vienotā Krievija” …+++ latviešiem galvā smadzeņu mazāk kā strausiem, ja ne tikai pirms vēlēšanām, bet vispār kāds LR politiķis spēj izmest šādu frāzi un vēl cerēt uz latviešu balsīm un atbalstu. Man galvā nelien šī te mūsdienu realitāte – pagājuši tikai 20 gadi un viss jau ir aizmirsts. Mēs esam atkal gatavi atdoties Latvijas vienīgajam ienaidniekam uz šīs pasaules un pie tam labprātīgi. Nevajag vairs jaunu četerdesmito gadu

+5
0
Atbildēt

0

Driimeris 13.08.2010. 15.35

Šlesakovam sarīkos māsterklasi

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu