Miķelsons iesniedzis sūdzību Eiropas Cilvēktiesību tiesā • IR.lv

Miķelsons iesniedzis sūdzību Eiropas Cilvēktiesību tiesā

17
Edijs Pālens, LETA

Bijušais “Latvenergo” šefs ECT sūdzas par Latvijas tiesībsargu pārkāpumiem

Apcietinātais bijušais Latvijas energokompānijas "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons iesniedzis sūdzību Eiropas Cilvēktiesību tiesā, atsaucoties uz Miķelsona advokātu Egonu Rusanovu, ziņo BNS.

Rusanovs atzina, ka sūdzība ir ļoti apjomīga un īsumā nav iespējams izstāstīt tajā ietverto, taču runa ir gan par Miķelsona aizturēšanas un apcietināšanas likumību, gan arī daudziem citiem pārkāpumiem.

Miķelsona advokāts arī sacīja, ka joprojām izmeklētāji neveic nekādas aktīvas darbības ar viņa klientu. Saskaņā ar viņa teikto divu mēnešu laikā viņi pie Miķelsona bija ieradušies kādas trīs reizes.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs vaino "Latvenergo" amatpersonas un privātuzņēmumu pārstāvjus vairāk nekā 1,13 miljonu eiro (794,2 tūkstošu latu) noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā. Pašlaik atceltās uzņēmuma amatpersonas – valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons un valdes loceklis Aigars Meļķo – atrodas apcietinājumā.

Komentāri (17)

Janka, Janic 12.08.2010. 03.38

… vai tad ir ceriibas tur kaadu nopirkt Rusaanova kungs???… to pat Lembe nevareetu

+5
0
Atbildēt

0

Una Grinberga 11.08.2010. 22.32

Vai tad vēl veselības problēmas nav piemetušās? Lembis nesāja to kakla ģipsi, kad iznāca no cietuma, bet svaigā gaisā veselība manāmi uzlabojās jau pēc pāris dienām.

+4
0
Atbildēt

0

::Vai cis :: 12.08.2010. 10.16

Kas tad tie par brīnumiem??? ECT prasību var iesniegt tikai pēc tam, kad tā ir izskatīta visās nacionālās tiesas instancēs. Respektīvi, iesniegt jau var, tikai ECT nav tiesību pieņemt šādu iesniegumu izskatīšanai.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu