Kučinskis: šis ir izmēģinājums iespējamai partiju saplūšanai • IR.lv

Kučinskis: šis ir izmēģinājums iespējamai partiju saplūšanai

49
Lita Krone, LETA
Indra Sprance

TP un LPP/LC Saeimā izveido vienotu politisko bloku

Opozīcijā esošās Tautas partijas (TP) un LPP/LC Saeimas frakcijas vienojušās veidot vienotu politisko bloku Saeimā, kurā ietilps 26 Saeimas deputāti un sauksies tāpat kā politiskā apvienība “Par labu Latviju” (PLL).

Kā Ir.lv atzina LPP/LC Saeimas frakcijas vadītājs Andris Bērziņš, izveidojot vienotu politisko bloku, abas partijas “sāk pierast pie ciešākiem kontaktiem, nekā tas ir bijis līdz šim”. Pirmdien notikusi pirmā politiskā bloka sēde, kas notikusi TP frakcijas telpās, taču turpmāk, kad darbā būs atgriezušies visi TP un LPP/LC deputāti, apvienība politiskā bloka sēdēm lūgšot iespēju izmantot parlamenta Sarkano zāli, jo kopā esot tik daudz deputātu, ka ir grūtības organizēt sēdes kādā no esošajām frakciju mītnes vietām.

TP frakcijas vadītājs Māris Kučinskis Ir.lv skaidroja, ka turpmāk vispār vairs nenotiks atsevišķas TP vai LPP/LC sēdes. Sākotnēji abas partijas apsvērušas veidot vienu frakciju, taču to esot bijis grūti tehniski izdarīt – saskaņā ar Kārtības rulli tas nozīmētu, ka vienas partijas politiķiem jāizstājas no frakcijas un tad jāpievienojas otrai, tāpēc nolemts veidot politisko bloku.

Kučinskis atzina, ka pagaidām ir pāragri spriest, vai politiskā bloka izveide sekmētu TP un LPP/LC apvienošanos, izveidojot vienu partiju. “Uzskatīsim to par tādu lielu ģenerāmēģinājumu,” sacīja Kučinskis, uzsverot, ka TP šādus lēmumus nevar pieņemt frakcijā, liela loma ir arī reģionu viedoklim.

Jaunajam politiskajam blokam būs divi līdzpriekšsēdētāji – Kučinskis un Bērziņš, lēmumi tikšot pieņemti pēc konsensus principa, lai arī TP ir vairāk  – 16 – deputāti, bet PLL – 10 parlamentārieši.

Jau vēstīts, ka TP un  LPP/LC kongresos gada sākumā pieņēma lēmumu veidot kopēju apvienību “Par labu Latviju”, taču abu politisko spēku līderi līdz šim bijuši atturīgi par abu partiju vēl ciešāku sadarbību.

Komentāri (49)

Janka, Janic 09.08.2010. 18.46

a kaa paliks ar soda naudaam ??? taas ar sapludinaas un kurš tad maksaas to ļimonu???…. vai vispaar tas paliks nemaksaats , vajag iesuudzeet tiesaa ,m nu jau procenti buus simtos tuukstoši…

+19
0
Atbildēt

0

photocom 09.08.2010. 18.16

Plūstiet plūstiet
lablatvijieši
būs
vieglāk savāk
un pa kamerām tad

+18
-1
Atbildēt

0

Janis 09.08.2010. 18.18

“Negrimstošais” un “neapturamais” Titāniks ar “gāzi grīdā” pie stūres “saplūst” ar aisbergu, kura neredzamā daļa sastāv no TP “labajiem darbiem” par kuriem mēs vēl uzzināsim un jo ātrāk jo labāk..

+18
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu