Jauno ''Dienas" komandu vervē internetā • IR.lv

Jauno ''Dienas" komandu vervē internetā

69
Evija Trifanova, LETA

Avīzes redaktori tā veicināšot attīstību; izdevniecības vadītājs iepriekš nav informēts

Laikraksts "Diena" meklē jaunus žurnālistus ar sludinājumiem pa elektronisko pastu un sociālajos tīklos. Aizvadītajā nedēļas nogalē notikušas pirmās potenciālās nākotnes komandas mācības, vēsta biznesa portāls Nozare.lv.

Laikraksta "Diena" galvenais redaktors Sergejs Ancupovs nenoliedza, ka darbam laikrakstā tiek meklēti jauni žurnālisti, notiekot normāls pārmaiņu process. "Katram uzņēmumam ir sava attīstība, un dažkārt to bremzē stagnācija. Esam pieņēmuši lēmumu, ka laikrakstam "Diena" ir jāattīstās. Tomēr ne visi, kas "Dienā" strādā, grib kaut ko darīt un mainīties," sacīja Ancupovs.

Ziņu sociālajos tīklos izsūtījusi nesen ieceltā portāla Diena.lv galvenā redaktore Gunita Ogriņa. Sludinājumā teikts: "Sveicināti! Veidoju profesionālu ziņu rakstītāju komandu! Ja kādam no Jums (Jūsu draugiem vai kolēģiem – žurnālistiem) šis piedāvājums interesē, zvaniet!"

Kāda topošā žurnāliste, kura vēlējās palikt anonīma, Nozare.lv stāstījusi, ka mācībās piedalījās aptuveni 19-22 gadus veci jaunieši ar nelielu vai arī bez pieredzes žurnālistikā. Jauniešus apmācījis "Dienas" galvenā redaktora vietnieks Dzintars Zaļūksnis un kāds Sergejs, kura uzvārdu jauniete neesot iegaumējusi. Uzruna esot bijusi ļoti iedvesmojoša, jauniešiem stāstīts, ka tikai jaunā paaudze varot kaut ko mainīt žurnālistikā un vadošajā dienas laikrakstā.

Mācību organizētāji runājuši par ekonomisko krīzi un to, ka patlaban esot lielas iespējas kvalitatīvajai žurnālistikai. Tad jaunieši esot izsūtīti "ielās noteiktā laikā atrast kaut ko interesantu, par ko uzrakstīt". Zaļūksnis solījis sanākušajiem piezvanīt nedēļas laikā, un labākie jau šonedēļ varēšot sākt strādāt portālā Diena.lv. "Radās priekšstats, ka tūliņ vesels bars "Dienas" žurnālistu ies ārā pa durvīm un mēs iesim iekšā un tiksim pie teikšanas," sacīja mācību dalībniece, atzīstot, ka šāda iespēja šķiet visai neticama.

"Dienas mediju" galvenais redaktors Guntis Bojārs atzinis, ka potenciālo laikraksta žurnālistu mācību organizēšana nav saskaņota ar viņu, par to viņš uzzinājis no Nozare.lv. "Esmu pieprasījis "Dienas" galvenā redaktora vietnieka Dzintara Zaļūkšņa paskaidrojumu par šādām "aizmuguriskām" sanāksmēm. Kad saņemšu Zaļūkšņa paskaidrojumu, domāšu, kā rīkoties tālāk," sacīja Bojārs.

Jau vēstīts, ka jūlijā notika būtiskas izmaiņas "Dienas" koncernā, radot aizdomas, vai britu Roulendu ģimene ir patiesie laikraksta īpašnieki. Žurnāls Ir izpētīja, ka koncerna vadībā ir vairāki ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu, Tautas partijas priekšsēdētāju Andri Šķēli un partijas LPP/LC vadītāju Aināru Šleseru saistīti cilvēki. Viņi visi gan publiski noliedza saistību ar "Dienu".

Komentāri (69)

mary75 02.08.2010. 20.53

Lai uzrakstītu ko jēdzīgu, jābūt kādai dzīves pieredzei un kādai dziļākai izpratnei par lietām.
Bulvārlapelei, protams, der arī 20 gadīgie bez pieredzes, ja mērķis ir skraidīt pa ielām un meklēt, kuram kāds auto uzbraucis vai vēl kāds līdzīgs.
Jau tagad Dienas kvalitāte strauji krīt, par tādu bulvārlapeli arī pārvēršās, ne nopietnas analītikas, nekā.

+23
-1
Atbildēt

1

    lailabidzane > mary75 02.08.2010. 22.02

    .
    Diviem pirmajiem šī Tava komentāra teikumiem, dzeris49, ir grūti nepiekrist. Ir vajadzīgi “zaļie gurķi” tāpat kā “viedie aksakali”. Žurnālistika, tāpat kā basketbolā, ir visai glupi iedomāties, ka “pavasari nacionālā līmenī” taisīs U-18. Tā nebūs ne pēc trīs, ne pieciem, ne desmit gadiem. Pat tad, ja U-18 būtu Eiropas, bet nākošā gadā U-19 pasaules čempioni.
    Realitāte ir normālsadalījums. Bet normālsadalījumu, daudz vairāk par darboņu vecumu, deformē PASŪTĪJUMS. Dienā, un arī IR.

    P.S.
    IR resursos tēma par Dienas nedienām izskan pliekani. Lēti. Lai neteiktu skarbāk…

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

reksa 02.08.2010. 21.37

Dienai galvenais ir līdz vēlēšanām novilkt.
Savāks jauniešu komandu, izreklāmēs “jauno paaudzi” un … piebāzīs Dienu ar it kā jauniešu rakstiem, kuŗos AŠkamerā neizskatīsies tik melni…

+20
0
Atbildēt

1

    kristaps_drone > reksa 02.08.2010. 22.39

    Ha, ha! Ļoti veiksmīgs termins – AŠkamerā! Nebiju tādu dzirdējis,labi pateikts un labi raksturo abus AŠ!

    +10
    0
    Atbildēt

    0

ChaKijS 02.08.2010. 22.08

Sen senos laikos, kad vēl Sarmīte par Dienas mammu bija, man šo necilo komentāru autoram bija iespēja mācīties Dienas žurnālistu skolā, tajā laikā arī mūs jauniešus savāca ar dažādāko pieredzi un tā mēs 9 mēnešus gājām katru sestdienu mācīties, daži no mums kļuva par žurnālistiem daži ne, tomēr pieredze bija neatsverama… Neticu ka var sagatavot tā pāris dienās žurnālistus, tam vajadzīgs laiks… Vispār jau baigi kremt, kas notiek ar Dienu, jo mācības tur , lai arī es nekļuvu par žurnālistu , bija viens no aizraujošākajiem posmiem manā dzīvē… Skumji:(

+18
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu