Valdība apstiprina ERAB dalību ''Citadelē" • IR.lv

Valdība apstiprina ERAB dalību ''Citadelē"

33
Lita Krone, LETA

Partnera dalība garantēšot sekmīgu no ''Parex'' atdalītās ''labās'' bankas darbību

Ceturtdien slēgtā valdības sēdē apstiprināts, ka Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) iegādāsies ceturtdaļu kapitāla daļu jaunajā, no nacionalizētās "Parex bankas" izdalītajā ''labajā'' bankā AS "Citadele banka". Par to pēc sēdes informēja satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK), informē aģentūra LETA.

"Parex bankas" vadītājs Nils Melngailis uzsvēra, ka valdības lēmums bijis nepieciešams veiksmīgai bankas sadalīšanai, jo ar ERAB līdzdalību "Citadeles bankā" jau no darbības sākumā tai nodrošināta veiksmīga virzība.

Valdība devusi atļauju Privatizācijas aģentūrai pārdot ERAB 25% plus vienu akciju no "Citadeles bankas" kapitāla, kas patlaban ir 103 miljoni latu. Līdz ar to ERAB ieguldījums jaunajā finanšu institūcijā varētu būt ap 25 miljoniem latu. Nav informācijas par ERAB kā partnera palikšanu vecajā ''Parex'' bankā, kurā atstāti riskantie aktīvi.

Jau ziņots, ka šā gada 23.martā Ministru kabinets pieņēma lēmumu no "Parex" izdalīt daļu aktīvu un veidot jaunu banku. 30.jūnijā "Citadeles banka" tika reģistrēta Komercreģistrā, 29.jūnijā saņēma Finanšu un kapitāla tirgus komisijas licenci kredītiestādes darbībai. "Parex" labo aktīvu pārnešanu jaundibinātajā "Citadeles bankā" plānots īstenot naktī uz 1.augustu. Jaunā banka pārņems esošās "Parex bankas" filiāles, lielāko daļu aktīvu, darbības un operācijas.

Pašreizējās "Parex bankas" 76,6% akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, 19,7% – ERAB.  Eiropas Komisijas lēmums par "Parex" restrukturizācijas plānu varētu būt zināms rudenī.

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu