Apstrīd apvienības PLL reģistrāciju • IR.lv

Apstrīd apvienības PLL reģistrāciju

33
Kaspars Krafts, F64
Indra Sprance

Uzņēmumu reģistrs, visticamāk, iebildumus par kustībai līdzīgu nosaukumu noraidīs

Kāds iedzīvotājs – Andris Jančevskis – vērsies pie Uzņēmumu reģistra (UR), apstrīdot lēmumu reģistrēt vēlēšanu apvienību “Par labu Latviju” (PLL), jo tās nosaukums esot ļoti līdzīgs sabiedriskās organizācijas nosaukumam. UR iebildumus, visticamāk, noraidīs, jo biedrības nosaukumā ir vārds “kustība”.

Iesniegumā Jančevskis uzsver, ka UR, “reģistrējot partiju apvienību, nav ievērojis likuma nosacījumu, kas paredz, ka partijas nosaukumam, nosaukuma saīsinājumam vai simbolikai ir nepārprotami jāatšķiras no Latvijā agrāk reģistrētas (neatkarīgi no darbības turpināšanas) partijas vai partiju apvienības nosaukuma, nosaukuma saīsinājuma vai simbolikas, kā arī biedrības vai nodibinājuma nosaukuma”.

“Šajā gadījumā ir nepārprotami skaidrs, ka abi nosaukumi ir nepārprotami līdzīgi un ir viegli sajaucami. Bez tam partiju apvienība izmanto arī biedrības simboliku,” pauž Jančevskis.

Savukārt UR galvenā valsts notāra vietnieks juridiskajos jautājumos Sandis Karelis Ir.lv sacīja, ka šie nosaukumi tomēr nav vienādi, jo biedrības nosaukumā ir vārds kustība. “Kaut kāda daļa ir paņemta, bet pilnībā nesakrīt. Uzņēmum reģistrs var vērtēt tikai tiešu sakritību. Šajā gadījumā var runāt vien par līdzību, “ sacīja Karels, pieļaujot, ka šī administratīvā lēmuma apstrīdēšana tiks noraidīta.

PLL veido partijas – LPP/LC, Tautas partija, “Ogres novadam”, “Vienota Rēzekne”, “Latgales tauta”.

Komentāri (33)

itommy_ 29.07.2010. 11.01

Ja UR noraidīs iesniegumu, to varētu pārsūdzēt tiesā. Jo ir precedents, kādiem tiesu praksē ir liels spēks. Proti, 1993. gadā tika atteikta Muļķu partijas reģistrācija, motivējot ar to, ka LR MP ļoti atgādina LR Ministru padomes saīsināto nosaukumu.

+30
-1
Atbildēt

1

    draugs > itommy_ 29.07.2010. 13.44

    Bet vai prasību tiesā (administratīvajā?) var iesniegt arī trēša persona, kura nav saistīta nedz ar vienu, nedz otru?

    Principā šito lietu jau vajadzēja aizsākt pirms pusotra mēneša…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

::Vai cis :: 29.07.2010. 11.04

ierosinu nosaukt šo konglomerātu par blēžu apvienību Par izzagtu Latviju – jēga būs akurāt tā pati, toties nosaukums atšķirsies.

+17
0
Atbildēt

1

    Edzs > ::Vai cis :: 29.07.2010. 11.46

    nu kam var but kas pret pret labu Latviju vai pret skaistu pilsetu?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Eliks 29.07.2010. 11.15

Tur jau nav par ko brīnīties – UR vada TP ieliktenis Ringolds Balodis /pēc Jāņa Endziņa “izēšanas”/.

+15
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu