Puse amerikāņu atbalsta imigrācijas ierobežošanu • IR.lv

Puse amerikāņu atbalsta imigrācijas ierobežošanu

24
Raitis Plauks, F64

Nepilna piektdaļa neiebilst pret imigrantu skaita pieaugumu; pretējo viedokļu paudēju mazāk

Gandrīz puse ASV iedzīvotāju uzskata, ka imigrantu pieplūdumam viņu valstī būtu jāsamazinās, par šādiem otrdien publicētiem sabiedriskās domas pētniecības organizācijas "Gallup" aptaujas rezultātiem vēsta aģentūras LETA-AFP.

Telefonaptaujas rezultāti rāda – 45% amerikāņu uzskata, ka imigrācija jāierobežo, 17% piekrīt, ka imigrantu skaitam vajadzētu pieaugt, bet 34% atzinuši, ka ieceļošana jāsaglabā pašreizējā līmenī. Aptaujā arī noskaidrots – 57% amerikāņu uzskata, ka imigranti valstij nāk par labu, kamēr 36% imigrāciju uztver kā "sliktu lieta".

Tas liecina, ka imigrantiem labvēlīgi noskaņoto amerikāņu skaits sasniedzis zemāko līmeni pēdējo desmit gadu laikā un atšķirība starp galējo viedokļu paudējiem kopš pagājušā gada samazinājusies, secina "Gallup". Pērn līdzīgā aptaujā 50% aptaujāto vēlējās imigrācijas ierobežošanu, kamēr 14% pieprasīja tās pieaugumu.

Aptauja publicēta īsi pirms tam, kad ceturtdien stāsies spēkā Arizonas pavalsts likums, kurš nelegālo imigrāciju atzīst par krimināli sodāmu noziegumu. Arizona kļuvusi par pirmo štatu, kas, neskatoties uz federālās valdības iebildumiem, pieņēmusi šādu likumu. Iepriekš veiktās aptaujas gan liecina, ka Arizonas likumu atbalsta vairāk nekā 60% amerikāņu.

Kopš 2001.gada 11.septembra teroristu uzbrukumiem ASV amerikāņi sākuši ieņemt stingrāku nostāju imigrācijas jautājumos. Prezidenta Baraka Obamas administrācija cenšas panākt Kongresā imigrācijas sistēmas reformu apstiprināšanu, lai risinātu problēmas, ko rada nelegālie imigranti, kuru skaits pēc aplēsēm sasniedzis jau 11 miljonus. Administrācija apstrīdējusi aprīlī pieņemto Arizonas likumu tiesā, norādot, ka imigrācijas politika ir federālās valdības kompetencē.

Komentāri (24)

reksa 28.07.2010. 12.00

Protams, ka nelegālai imigrācijai ir jābūt krimināli sodāmai. Tas ir nopietns noziegums, lai pret to nopietni izturētos.

+1
0
Atbildēt

1

    Ieva Lucāne > reksa 28.07.2010. 14.53

    Rakstu te, jo īsti nezinu kur vēl man veersties pēc padoma. Varbūt kādam ir vairāk informācija? Draudzene stājās universitatē, bet viņai dokumentus atteicās pieņemt, jo viņai vēl nav apritējuši 18 gadi. Arii man 18 paliks tikai septembrī, tādēļ gribēju uzzināt, kurās augstskolās vispār uzņem 17gadīgos. RPIVA man teica, ka njem visus ar atestātu, bet citur grūti tagad kādu sazvanīt. Varbūt varat man uz e-pastu [email protected] atsūtīt, ja jums ir kaada informācija. Dokumentu iesniegšana tulīt beigsies, taadēļ tas ir ļoti steidzami :((

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu