Miķelsons: šī ir priekšvēlēšanu cīņa • IR.lv

Miķelsons: šī ir priekšvēlēšanu cīņa

46
Andrejs Terentjevs, F64
Indra Sprance

Bijušais “Latvenergo” vadītājs neizpratnē par lietā figurējošajām naudas summām

Bijušais “Latvenergo” valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons uzskata, ka viņa aizturēšana skaidrojama ar politiskiem motīviem, nekādas pretlikumīgas darbības Miķelsons neesot veicis, turklāt viņam nemaz neesot iespēju iepirkumus ietekmēt. Tā publikācijā, ko “Neatkarīgajā” sagatavojis žurnālists Juris Paiders, apgalvo Miķelsons.

"Es uzskatu, ka mana aizturēšana ir daļa no priekšvēlēšanu cīņām un pamatā saistīta ar tālāko "Latvenergo" nākotni, kas, manuprāt, Latvijas ekonomikai ir ārkārtīgi būtiska. Tāpat tieši ar iespējamām norunām ar Starptautisko Valūtas fondu par uzņēmuma privatizāciju," sacījis Miķelsons.

Miķelsons noliedz, ka viņam atsevišķi vai kopā ar kādu no kolēģiem būtu bijis iespējams nodrošināt labvēlīga lēmuma pieņemšanu uzņēmumiem "Alstom Network Swizerland AG" un "GAMA GŪC Sistemleri Muhendislik ve Taahhut". Lēmumus valde gandrīz vienmēr esot pieņēmusi pēc konsensus principa, turklāt projektu uzraudzījušas dažādas institūcijas, tostarp arī Finanšu ministrija.

Lai arī viņa lietā parādās naudas summa – 1,3 miljoni eiro, Miķelsonam neesot skaidrs, kur tā radusies. "Vienīgais, ko es varu konstatēt, ka es esmu pārdevis zemi par 571 tūkstoti eiro. Es īsti nezinu, no kurienes šī summa ir radusies, tas arī nevienā brīdī nav bijis paskaidrots. Man nav bijis neviena cita darījuma ārpus darba, kurā es būtu ieguvis lielus līdzekļus, tikai šis, jo es neesmu neko citu pārdevis, tikai zemi," sacījis Miķelsons.

Jau vēstīts, ka ssaistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) jūnija vidū aizturēja septiņus cilvēkus –  Miķelsonu, viņa vietnieku Aigaru Meļko, akciju sabiedrības "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētāju Ivaru Liuziniku un viņa vietnieku Andreju Stalažu, kā arī "Sadales tīkla" Austrumu reģiona tehniskais vadītājs Edgaru Vitkovski. KNAB aizturēja arī privātpersonas – Daugavpilī reģistrētā uzņēmuma SIA "Būvenergoserviss" vienīgo īpašnieku un valdes priekšsēdētāju Mihailu Paladiju, kā arī konsultantfirmas "Energy Consulting" īpašnieku un bijušo "Būvenergoserviss" valdes locekli Andreju Livanoviču.

Saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamām pretlikumīgām darbībām laikā 2006. līdz 2010.gadam KNAB ir sācis kriminālprocesu par noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu jeb naudas atmazgāšanu.

Komentāri (46)

mary75 27.07.2010. 10.50

Nē, nu kā var neticēt šim godavīram!
šīs godīgās acis nespēj melot!
Latvijā vēl viens politieslodzītais!
Kur skatās cilvēktiesību aizstāvji, vietējie un starptautiskie!
Šķēles cilvēki pēc definīcijas nevar būt negodīgi, tā ir aksioma!
Nost as Vienotibai pakļautajām tiesām, policiju, prokuratūru, KNAB, nost ar Vienotības iedibināto totalitāro diktatūru!
Brīvību Miķelsonam!

+23
-4
Atbildēt

0

putekliic 27.07.2010. 11.51

Hmm, Miķelsona kungs – vai tādējādi jūs apgalvojat, ka šajā amatā esat pateicoties kādiem politiskajiem spēkiem?! Bet tad runājiet atklāti – mana politiskā aizmugure ir TP, tā ir lielā mērā zaudējusi politisko ietekmi un tāpēc JL un citi pie varas esošie vēlas ar šādām metodēm mani nomainīt un ielikt savu cilvēku. Vai arī: esmu saistīts ar TP un tādā veidā apmelojot mani, un līdz ar to TP, politiskie konkurenti vēlas graut TP reitingus. Vēl jums vajadzētu skaidri bilst: apsūdzībām nav pilnīgi nekāda pamata – KNAB ir visu lietu safabricējis no A līdz Z. Tikai, Miķelsona kungs, vai tiešām Jūs domājat, ka kāds Jums tic?!

+17
-1
Atbildēt

1

    lidija_stripkane > putekliic 27.07.2010. 13.05

    Es Miķelsonam sliecos ticēt. Viņš ilgus gadus pie dažādām valdībām spēja būt politiski neitrāls, jo citādi jau sen būtu nolidojis….
    Bet nu Vienotībai ievajadzējies šajā amatā savu cilvēku. Jautājums, kas ir mainījies? Kāpēc ir jānomaina profesionāls vietējais vadītājs ar domājams ārzemnieku?

    0
    -7
    Atbildēt

    0

ilmisimo 27.07.2010. 10.38

Tad mums tagad ir pašiem sava Andžēla Dēvisa?

Vai Luiss Korvalans?

Sako un Vancetti varbūt tuomēr?

+13
-2
Atbildēt

2

    ::Vai cis :: > ilmisimo 27.07.2010. 11.44

    Varbūt Patriss Lumumba vai Nelsons Mandeila? Iedvesmojošu piemēru iz vēstures ir atliku likām.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ilmisimo 27.07.2010. 13.11

    sauksim viņu tagad par sirdsapziņas mocekli.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu