Paiders kritizē žurnālistu reakciju uz vadības maiņu • IR.lv

Paiders kritizē žurnālistu reakciju uz vadības maiņu

35
Teiksma Briede, F64
Indra Sprance

Jābūt gataviem, ka šodien Roulendi, rīt Boniers, bet parīt varbūt Bils Geits, saka Paiders

Tas, ka žurnālisti nākamajā dienā pēc jauna redaktora apstiprināšanas no viņa pieprasa atskaites vai publiski kritizē, liecina par tik augstu vārda brīvības pakāpi kā nekur pasaulē. Tā par nesen notikušo vadības maiņu laikrakstā “Diena” Ir.lv sacīja Žurnālistu savienības vadītājs Juris Paiders, gan uzsverot, ka viņš nepaužot viedokli kā savienības vadītājs, bet gan kā ilggadējs mediju darbinieks.

Paiders atturējās komentēt redaktoru maiņu “Dienā”, norādot, ka Žurnālistu savienībā par to nav spriests un viņam trūkstot informācijas par iemesliem, kādēļ tā ir noticis. Viņš uzsvēra, ka eksistē kārtība, kādā notiek vadības maiņa. “Ko šeit piebilst vai nepiebilst,” sacīja Paiders, norādot, ka secinājumus varēs izdarīt pēc tam, kad būs redzama jauno redaktoru īstenotā politika.

Žurnālistu savienības priekšsēdis gan asi kritizēja “Dienas” žurnālistu reakciju uz vadības maiņu, uzsverot, ka “tāda izpratne nav redzēta ne Francijā, ne Zviedrijā, nekur citur pasaulē”. Uz jautājumu, vai pats joprojām tic, ka “Dienas” patiesais īpašnieks ir Roulendu ģimene, Paiders atbildēja izvairīgi: "”Diena”vienmēr atbalstījusi brīvā tirgus filozofiju. Viņiem bija jābūt gataviem, ka šodien ir Roulendi, rīt Boniers, bet parīt varbūt Bils Geits."

Neviens no “Dienas” darbiniekiem nav vērsies pēc palīdzības Žurnālistu savienībā, sacīja Paiders. “Arodbiedrības uzdevums ir aizstāvēt biedru intereses. Ja viņi nevēršas un nesūdzas, mēs neuzbāžamies ar interešu aizstāvību,” pauda Paiders. Viņš nevēlējās komentēt ziņas, ka jaunā laikraksta vadība noraidījusi žurnālistes Baibas Rulles iespējas publicēties laikrakstā. Paiders norādīja, ka iesniegums no Rulles Žurnālistu savienībā nav saņemts.

Kā kļuvis zināms žurnālam Ir, Rulle piedāvājusi "Dienas" jaunā galvenā redaktora Sergeja Ancupova vietniekam Dzintaram Zaļūksnim idejas pirmsvēlēšanu rakstiem, bet sarunā konstatēts, ka Rulle ir persona non grata, kas “Dienā” publicēties nevarēs. «Kāds augstāks esot nospiedis tādas pogas, viņš esot melns un maziņš un noalgots konkrētam darbam,» saka Rulle. Zaļūksnis to kategoriski noliedz.

Jau vēstīts, ka pēdējā mēneša laikā “Dienā” nomainījušies trīs galvenie redaktori – Daci Andersoni nomainīja Guntis Bojārs, bet Bojāru – Ancupovs. Bojārs tagad kļuvis par izdevniecības “Dienas mediji” galveno redaktoru.

Komentāri (35)

dro 21.07.2010. 18.01

Kauns žurnālistiem, kuri sulaini iecēluši par saimnieku:)

+24
-2
Atbildēt

1

    ilmisimo > dro 21.07.2010. 23.16

    sulainim ir laba pazīšanās pie načaļnikiem Moskōvijā.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 21.07.2010. 17.41

Paiders nekad nav īpaši slēpis savas simpātijas pret austrumu principiem.

+22
-1
Atbildēt

0

putekliic 21.07.2010. 18.48

Paidera lielākā problēma ir tā, ka viņš ir ne tikai “pērkama žurnālista” spilgts simbols, bet arī to vissliktāk no visiem spējīgs slēpt. Man viņš ir ļoti nesimpātisks.

+21
0
Atbildēt

3

    Viesulis > putekliic 22.07.2010. 07.51

    var piekrist.

    un tomēr tas ir tikai pakāpiens ceļā uz spēju visas šīs pašas profesionālās vērtības realizēt literāri gana spilgtā un īgnumā neņerkstošā tonī;

    ir pietiekami daudz intelektuāli jūtīgu lasītāju, kam pat labi veiktas
    izpētes nesavaldīgs tonis var likt ignorēt kādu mediju materiālu. kāpēc j ā u z b r ū k ar labi paveiktu darbu? vēl jo vairāk, ja ir pietiekami daudz alternatīvu tādai žurnālistikai, ko izvēlēties; ja lasi kādā svešvalodā, respektīvi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    putekliic > putekliic 22.07.2010. 00.51

    Retoriska agresivitāte pat par sevi nev nekas slikts, pat tieši otrādi. Arī Aivars Ozoliņš no “Ir” ir retoriski agresīvs. Jautājums ir par to, ko viņš agresīvi proponē – vai savu viedokli, cenšoties būt objektīvs, balstities uz faktiem un morāli ētiskām normām, vai arī pilda pasūtījumu ignorējot visus iepriekšminētos kritērijus.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Viesulis > putekliic 21.07.2010. 21.05

    man arī ļoti nesimpatizē cilvēki,
    kas savā profesionāļa pērkamībā šķiet atraduši
    “augstas gudrības” formulu. un agresīvi to proponē.
    Paiders ir retoriski agresīvs, tas īpaši nepatīkami. Disciplinārietis.

    “Uzraudzīt un sodīt”. (:

    +9
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu