Bažas par jaunu naftas noplūdi Meksikas līcī • IR.lv

Bažas par jaunu naftas noplūdi Meksikas līcī

25
AFP/LETA

ASV valdība pieprasa BP ziņas par situāciju nesen pārklātā urbuma tuvumā

Netālu no nesen noslēgtā bojātā naftas urbuma Meksikas līcī atklājusies jauna naftas sūce, informē aģentūras LETA-AFP/REUTERS. ASV valdība likusi britu enerģētikas gigantam (BP) iesniegt ārkārtas plānu nesen uzliktā noslēga atvēršanai.

BP nekavējoties pieprasīta informācija par atklāto noplūdi un problēmām urbuma tuvumā. Vēstulē BP rīkotājdirektoram Bobam Dadlejam uzsvērts, ka ne vēlāk kā pēc četrām stundām kompānijai ir jāpaziņo, kad noplūde tika konstatēta.

ASV krasta apsardzes admirālis Teds Alens svētdien paziņoja, ka BP rakstiski jāizklāsta turpmākā rīcība saistībā ar "gaisa vārsta atvēršanu, cik ātri vien iespējams, nenodarot bojājumus urbumam, ja tiks apstiprināta ogļūdeņraža noplūde netālu no urbuma". Tomēr pagaidām amatpersonas atturas no strikta rīkojuma par tūlītēju noslēga noņemšanu.

Jau vēstīts, ka BP pagājušās nedēļas otrajā pusē pirmo reizi kopš naftas plaformas avārijas bija izdevies apstādināt naftas noplūdi Meksikas līcī, uz bojātā urbuma uzliekot jaunu noslēgu. Tagad izrādījies, ka ekspertu un pašu BP speciālistu piesardzība apsveikt panākumus bijusi pamatota.

BP paziņojusi, ka kopš platformas avārijas izdevumi katastrofas seku novēršanai un kompensāciju izmaksai sasnieguši jau 3,95 miljardus dolāru (2,14 miljardus latu).

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu