“Positivus” rīkotāji sagaida apmeklētāju pieaugumu • IR.lv

“Positivus” rīkotāji sagaida apmeklētāju pieaugumu

20
Nils Vilnis

Majors: pagājušais gads bija pirmais, kad arī nopelnījām

Šogad uz festivālu "Positivus" varētu ierasties 30-50% vairāk apmeklētāju, salīdzinot ar pērno gadu, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" atklāja "Positivus Grupa" valdes loceklis Ģirts Majors. "Pagaidām pārdošanas rādītāju cerības ir attaisnojušās – esam pārdevuši jau dubultā nekā pērn šajā laikā. Tas ir liels pieaugums šajā laikā jebkuram biznesam. Taču nevar noliegt, ka uzņemamies arī ārkārtīgus riskus," sacīja Majors.

Pērn festivālu apmeklējuši 15 000 cilvēku, no kuriem 10% bija ārzemnieki, visvairāk no kaimiņvalstīm – Igaunijas un Lietuvas.

Pagājušais gads bija pirmais, kad ar festivālu organizatori sākuši arī pelnīt, atklāj Majors. “Lai arī iepriekšējos gados festivāls ir nesis zaudējumus, tie bija plānoti zaudējumi un tos mēs uzskatām par investīciju nākotnē,” sacīja Majors. Festivālā līdz šim investēti 400 000 latu.

Majors uzskata, ka Latvijā patlaban vērojama festivālu tradīciju aizsākšanās. "Gadu no gada pieaug arī tendence, ka cilvēki izvēlas apmeklēt festivālu, nevis doties uz atsevišķiem koncertiem," teica Majors.

Salacgrīvā 16.jūlijā un 17.jūlijā jau ceturto gadu notiks Baltijā lielākais mūzikas un mākslas festivāls "Positivus". Šovasar festivālā uz septiņām skatuvēm uzstāsies vairāk nekā 60 ārzemju un pašmāju mākslinieki, no kuriem galvenie būs "Scissor Sisters", "Muse", "UNKLE live" un "Happy Mondays".

Komentāri (20)

rūčiņa 14.07.2010. 12.21

Kā apmeklētājam – žēl. Pirms gada, pēc iepriekšējā festivāla, solīja, ka šogad vietu skaits būs ierobežots līdz 15 000..

http://www.diena.lv/lat/izklaide/muzika/populara_muzika/nakamgad-positivus-apmekletaju-skaits-bus-ierobezots

+8
0
Atbildēt

0

LolitaOzolina 14.07.2010. 15.42

Saturīgākais populārās mūzikas pasākums Latvijā šogad, bet par apmeklētāju ierobežojumu piekrītu. Saspiestība un masas nav pareizais ceļš, festivāla teritorija arī nav nekāda Roskilde vai Glastonberija.

+5
0
Atbildēt

0

Aga, Čirka 14.07.2010. 12.35

 
“Šogad uz festivālu “Positivus” varētu ierasties 30-50% vairāk apmeklētāju, salīdzinot ar pērno gadu” – tādā gadījumā šis būs pēdējais gads, kad uz to dodos. Tur taču nav tik daudz vietas, lai būtu uz pusi vairāk cilvēku! Un vēl tas, ko cepums raksta, – tieši tādēļ arī teica, ka apmeklētāju skaits tiks ierobežots.
Protams, jauki, ka Positivus beidzot sāk pelnīt ar šo festivālu, jo visus iepriekšējos gadus tas bijis tiešām jauks pasākums, taču naudas smaka laikam arī viņus sabojājusi, taču “kā gan var nesolīt”.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu