Arhitektūra, kas pastāvēs • IR.lv

Arhitektūra, kas pastāvēs

23

No ceturtdienas, 15.jūlija līdz 14.augustam Rīgas domē būs skatāma Dānijas Arhitektūras centra veidotā ilgtspējīgas arhitektūras izstāde "Būvējot ilgtspējīgu telpu", kurā tiks izstādīti vairāk nekā 120 projekti, ziņo LETA.

Dānijas Arhitektūras centrs sadarbībā ar 15 vadošajiem Dānijas arhitektiem ir izveidojis ceļojošu izstādi, kuras mērķis ir informēt un izglītot sabiedrību – gan arhitektūras un dizaina profesionāļus, gan pilsētas iedzīvotājus par ilgtspējīgas, videi draudzīgas un drošas arhitektūras daudzveidīgajām iespējām pilsētvidē.

Izstādē apskatāmie vairāk nekā 120 projekti eksponēti atbilstoši piecām galvenajām tēmām – zināšanas, publiskā telpa, darbs, kultūra un dzīvošana. Katra no tēmām noformulē nākotnes vīzijas jautājumu formātā – kādu ieguldījumu vides plānotāji un inženieri var sniegt, lai uzlabotu dzīves kvalitāti. Izstādes projekti piedāvā risinājumus ilgtspējīgas arhitektūrasrealizēšanai ar mērķi paaugstināt dzīves kvalitāti atbilstoši mūsdienu globālajām prasībām. Izstāde aicina domāt par dažādiem aktuāliem jautājumiem, piemēram, kā iespējams veselības aprūpi, izglītību un informāciju veidot atbilstoši katra iedzīvotāja vajadzībām.

Dāņu arhitektu izstāde tiks atklāta 15.jūlijā plkst.16, bet plašākai auditorijai tā būs apskatāma no 16.jūlija līdz 14.augustam darba dienās no plkst.9 līdz 17 Rīgas domes 2.stāva foajē. Savukārt 12.augustā norisināsies Baltijas arhitektu seminārs.

Izstāde ir ietverta "CO2 E-Race Riga" pasākumu sērijā. Tās mērķis ir veidot sabiedrības izpratni par globālajām klimata izmaiņām un, izmantojot jaunākās tehnoloģijas, piedāvāt risinājumus klimata izmaiņu novēršanai.

Arhitektūras izstādi Rīgā organizē Dānijas Kultūras institūts un Dānijas vēstniecība Latvijā.

Izstādes preses tūri 15.jūlijā plkst.15.15 vadīs Dānijas Arhitektūras centra pārstāvis Sorens Smits-Jensens. Plkst.16 sekos izstādes atklāšana.

 

Komentāri (23)

ilmisimo 15.07.2010. 22.37

pastāvēs.Tad piesēdīs.

0
0
Atbildēt

0

kadrija 15.07.2010. 11.29

Vēsi, vajadzētu iekļaut apbūves noteikumos!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu