Bojārs: trauksmei nav pamata, "Diena" pastāvēs • IR.lv

Bojārs: trauksmei nav pamata, "Diena" pastāvēs

59
Evija Trifanova, LETA

Jaunais "Dienas" galvenais redaktors Ancupovs iepazīstina ar laikraksta politisko platformu

Galvenais sāpju bērns ir laikraksts "Diena", kamēr pārējie akciju sabiedrības uzņēmumi darbojas apmierinoši un situācijai atbilstoši, intervijā aģentūrai LETA stāsta jaunievēlētais akciju sabiedrības "Diena" padomes priekšsēdētājs Jānis Ogsts. Pēc viņa teiktā, izmaiņas akciju sabiedrības vadībā veiktas, lai uzlabotu uzņēmuma finansiālo darbību un "pacelt" "Dienas" kā zīmola vērtību.

Ogsts uzskata, ka tagad stiprināta uzņēmuma vadība un ievērojami pastiprināts redakcionālais spēks. "Jaunais laikraksta "Diena" galvenais redaktors Sergejs Ancupovs ir spēcīgs redakcijas papildinājums. Redakcionālās izmaiņas ir veids, kā mēs domājam uzlabot laikraksta zīmola spēku," norādīja Ogsts.

Kā raksta Diena.lv, otrdien laikraksta "Diena" jaunā vadība iepazīstinājusi redakcijas darbiniekus ar pamatprincipiem jeb politisko platformu , kā turpmāk strādās laikraksts. Ancupovs BNS atzina, ka jaunā politiskā platforma ir veco principu atdzīvināšana. "Mēs atgriežamies pie "Dienas" sākotnējā koncepta, kāds bija, kad dibināja "Dienu", kad mēs ar Zaļūksni tur strādājām. Mēs neizgudrojam otru riteni," sacīja Ancupovs.

“Patlaban trauksmei nav pamata. Diena pastāv, tā pastāvēs un kļūs arvien lasāmāka un lasītāka,” otrdienas vakarā izplatītājā vēstulē lasītājiem raksta "Dienas mediju" galvenais redaktors Guntis Bojārs. “Pašreiz neesmu saņēmis nekādus signālus tam, ka jaunā laikraksta vadība jelkādi gribētu angažēt saturu par labu kādiem politiķiem – tieši otrādi, Diena jo skaidrāk pasaka – mēs nebūsim neviena politiskā spēka pusē, bet kā medijs kalposim sabiedrībai, kas nozīmē vērtēt vienādi kritiski visus.”

Esam jau vēstījuši, ka par laikraksta “Diena” galveno redaktoru kļuvis Sergejs Ancupovs, bet par galvenā redaktora pirmo vietnieku Dzintars Zaļūksnis, savukārt vēl tikai jūnijā par “Dienas” galveno redaktoru kļuvušais Guntis Bojārs iecelts par laikraksta izdevēja “Dienas mediju” galveno redaktoru.

Bojārs sarunā ar aģentūru LETA atzinis, ka laikraksta "Diena" jauno vadību izvēlējies jaunais valdes priekšsēdētājs. "Strādājot laikrakstā "Diena" par galveno redaktoru, sāku reformas, kuras paredzēts pabeigt vasaras laikā. Es izstrādāju vadlīnijas par to, kādam šim laikrakstam ir jābūt, lai cilvēki to pirktu un lasītu. Jaunā laikraksta vadība solījusi ievērot un turpināt manu iesākto darbu, taču, ja mani uzstādījumi šajā laikrakstā pazudīs vai arī nebūs vairs aktuāli, tad varētu rosināt pārskatīt jautājumu par šo cilvēku atbilstību amatam," sacīja Bojārs.

Jaunie laikraksta vadītāji – Ancupovs un Zaļūksnis – iepriekš darbojušies žurnālistikā, tomēr pēdējos gados snieguši sabiedrisko attiecību padomus, liecina LETA arhīvs.

Savulaik Ancupovs strādājis gan Latvijas Televīzijā, gan Latvija Radio, jau agrāk strādājis laikrakstā "Diena", kur bijis galvenā redaktora vietnieks, krievu valodas izlaiduma galvenais redaktors. Vēlāk Ancupovs darbojies sabiedrisko attiecību jomā – bijis Valda Birkava (LC) preses sekretārs, arī izglītības un zinātnes ministra Jura Radzeviča (LPP/LC) padomnieks. Ancupovs darbojies arī kā konsultants korporatīvo un mārketinga komunikāciju jomā. Viņš ir Indijas klasiskās mūzikas skolas "Saraswati" dibinātājs.

Ancupovs 2009.gadā kļuvis par Nacionālo resursu institūta direktoru, kur strādājis kopā ar Birkavu, vienu no pirmajiem kustības "Par labu Latviju" manifesta parakstītājiem un Latvijas Juristu biedrības priekšsēdētāju Aivaru Borovkovu un biznesa konsultantu Mārci Bendiku.

Zaļūksnis iepriekš satrādājis vairākos laikrakstos, bet kopš 2001.gada strādā Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Pirmdien arī kļuvis zināms, ka no  laikraksta izdevēja akciju sabiedrības "Diena" tajā ietilpstošās SIA "Dienas mediji" valdes priekšsēdētāja amata atbrīvots Zigmārs Meija un viņa vietā iecelts mazpazīstamais uzņēmējs Uldis Salmiņš. LETA raksta, ka plašākai publikai nepazīstamais Salmiņš ir iesaistīts vairākos enerģētikas projektos.

Šīs nav vienīgās izmaiņas pēdējās nedēļas laikā akciju sabiedrībā “Diena”. No akciju sabiedrības padomes priekšsēdētāja amata atbrīvots Aleksandrs Tralmaks, kurš jau piektdien paziņoja, ka aiziet no "Dienas", atgādina LETA. Tralmaka vietā akciju sabiedrības padomes priekšsēdētāja amatā tika ievēlēts Ogsts, kurš līdz tam bija padomes loceklis.

Komentāri (59)

laila zirina 13.07.2010. 08.50

Ņemot vērā, ka tur parādījies Bendiks, jāsecina, ka notikusi dienas kurmenizācija.

+38
-1
Atbildēt

3

    gundega_heiberga > laila zirina 14.07.2010. 07.45

    kur-melizācija (kur-melis)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > laila zirina 13.07.2010. 16.10

    Martin, tas , ka parādījies Bendiks norāda uz to, ka tālu no Dienas īpašuma nav arī viņa draugs : Kampējs! Domāju, ka tas ir Dienas patiesais īpašnieks, bet kā parsti slēpjas, lai nepazaudētu pēdējos laikraksta lasītājus!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > laila zirina 13.07.2010. 09.00

    “Kurmenizācija” – tas ir labi teikts!

    +8
    0
    Atbildēt

    0

ltvpanorama 13.07.2010. 08.30

njā..žēl ka tādas izvērtās Dienas beigas..domāju ka IR komandai lēnām un pamazām vajadzētu sākt domāt par dienas laikraksta izdošanu..

+31
-2
Atbildēt

8

    lidija_stripkane > ltvpanorama 13.07.2010. 09.10

    Viņi var izdot vienas partijas laikrakstu. Tikai kas to pirks, izņemot šīs vienas partijas biedrus un atbalstītājus?
    Partiju prese vienmēr ir tikusi sponsorēta.
    Domāju, ka IR ir pirmsvēlēšanu produkts un pēc vēlēšanām tas klusi un mierīgi izdzisīs.

    +4
    -20
    Atbildēt

    0

    lailabidzane > ltvpanorama 13.07.2010. 09.49

    .
    Tad jau Tev ir saraksti – plašsaziņas līdzekļi un oligarhu bazūnes.

    Padalīsies?

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    lailabidzane > ltvpanorama 13.07.2010. 09.37

    .
    Vai pareizi sapratu, Andrew, ka Tu plašsaziņas līdzekļus uztver kā seksuālās pašapmierināšanās palīglīdzekļus?

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    Arija Saleda > ltvpanorama 13.07.2010. 09.44

    Andrew – nav jau pirmais nedēļas laikraksts, daži citi sāka ar labi, beidzās tomēr.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    Arija Saleda > ltvpanorama 13.07.2010. 10.53

    Ir jau OK, žurnālam nav ne vainas, bet kuras ir tās spilgtās personības kuras pieaicināt. Mani vienkārši interesē, kas pēc žurnālistu domām skaitās spilgta personība.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    wrvinovskis > ltvpanorama 13.07.2010. 09.58

    d_jirgen
    Laikam neesi nevienu žurnāla numuru izlasījis? Nesaku, ka mūžīga saule debesīs, bet noteikti vērā ņemams nopietns izdevums, nevis dzeltens skandalozo ziņu atreferējums. Varēja vēl būt pētnieciskā žurnālistika, kādreiz CitaDiena runājām, ka jāpieaicina ar atsevišķām publikācijām spilgtas personības.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > ltvpanorama 13.07.2010. 09.40

    plašsaziņas līdzekļus nē..bet oligarhu uzturētas bazūnes tādas varētu būt priekš šo tēvaiņu uzticīgās “aplaudismengas” un tantukiem kas ne visai labi orientējas sabiedriskās norisēs un ar puķēm skraida apkārt tiesu namiem

    +14
    -2
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > ltvpanorama 13.07.2010. 09.31

    d_jirgen – draudziņ, kaut gan kāds nu draudziņš, nāksies Tevi apbēdināt..žurnālam IR jau tagad ir ievērojams abonentu skaits un šo žurnāla pērk un lasa un tas liecina tikai par to žurnāls “Ir” ir un būs ilgi ..par spīti valsts nozadzējumiem un viņu ne visai atjautīgajiem roklaižām:)…ej ka labāk nopērc Trubasgala vēstis, ieslēdz LNT un orgasmē:)

    +18
    -2
    Atbildēt

    0

maija_br 13.07.2010. 07.03

Izskatās, ka notiek aktīva gatavošanās Saeimas vēlēšanām. Valsts ir izzagta, zagļi zināmi. Pie valsts kases iztukšošanas un parādzīmju iekrāšanas atbildīgām jābūt varas partijām – Tautas partijai, mācītāju partijai LPP/LC, zemniekiem, ZZS un Tēvzemiešiem TB, jo viņi visilgāk bija pie varas un tieši valstij atbildīgos brīžos atbalstīja savas kabatas biznesu jeb valsts izsaimniekošanas politiku. Tagad zagļiem vajadzīgs savs rupors. Būtu labi, ja es kļūdītos un valsts varētu iet pa uzplaukuma ceļu, bet varas partiju darbība un bezdarbība tiktu izvērtēta.

+29
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu