Karija diena • IR.lv

Karija diena

35
kspodda, Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic

Otrdien, 13.jūlijā, Lielbritānijas Tirdzniecības kamera Latvijā (LTKL) organizē ceturto karija gatavošanas un degustācijas vakaru, ziņo biznesa portāls "Nozare.lv".

Komandu gatavoto ēdienu garšu un oriģinalitāti vērtēs profesionāļi un gardēži – restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Endrjū Sopers, IR žurnāliste Ieva Alberte, "Paddy Whelan`s Irish Pub" līdzīpašnieks Parešs Peitls un pārstāvis no restorāna "Indian Raja".

Ceturto gadu pēc kārtas uzņēmumu pārstāvju un privātpersonu veidotas komandas sacentīsies karija gatavošanas konkursā. Ēdienus varēs degustēt visi klātesošie, bet uzvarētājus noteiks žūrija.

Latvijā vēl joprojām karijs tiek uzskatīts par garšvielu maisījumu, taču tradicionālajā izpratnē tas ir indiešu ēdiens, kura pagatavošanā izmanto rīsus kombinācijā ar gaļu, dārzeņiem un garšvielām. Laikā, kad Indija bija Lielbritānijas pārvaldībā, šis ēdiens ieguva popularitāti gan Lielbritānijā, gan arī Japānā. Mūsdienās tas kļuvis par dažādu kultūru un tautu nacionālās virtuves sastāvdaļu, kur tā pagatavošanā tiek izmantotas vietējās garšvielas un produkti, tādējādi karijs uzskatāms par sava veida globālu fenomenu, informēja Jēgere.

"Tradicionālā karija gatavošanas pamatelements ir rīsi, taču pārējais ir gatavotāju garšas izjūtas un gaumes jautājums. Arī šogad līdz ar garšas buķeti ne mazāk svarīga būs komandu oriģinalitāte garšvielu un produktu izvēlē," stāsta LTKL valdes priekšsēdētājs Tims Makins.

1996. gadā dibinātā Lielbritānijas Tirdzniecības kamera ir lielākā ārvalstu uzņēmēju apvienība Latvijā. Tās biedru vidū ir veiksmīgi un cienījami uzņēmumi gan no Latvijas un Lielbritānijas, gan arī no Zviedrijas, ASV, Somijas, Dānijas, Islandes un Norvēģijas. LTKL nodrošina uzņēmējiem iespējas tikties ar aktuāliem starptautiskiem ekspertiem, veicina savstarpēju tirdzniecību, kā arī atbalsta atbildīgu un ilgtspējīgu biznesa praksi Latvijā.

 

Komentāri (35)

nikolajs0305 14.07.2010. 02.50

tad jau ceru izlasīt Ievas garšīgu aprakstu drīz par to, kā bija. žēl, ka tik vēlu uzzināju būtu pieteikusi karija masteru piedalīties ;)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu