Spānija pirmo reizi iegūst futbola Pasaules kausu • IR.lv

Spānija pirmo reizi iegūst futbola Pasaules kausu

44
Jānis Saliņš, F64

Finālmača uzvarētāji Nīderlandi pārspēj otrajā pagarinājumā
Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā Dienvidāfrikas pilsētā Johannesburgā kulminācijas spēlē svētdien pirmo reizi triumfēja Spānija, kura pirms diviem gadiem kļuva par Eiropas čempioni. Nīderlandes valstsvienību spāņiem ar 1:0 izdevās pārspēt otrā pagarinājuma pēdējās minūtēs.
Gan pirmajā, gan otrajā puslaikā abām komandām bija vairākas izdevības gūt vārtus, tomēr, kā teica spēles komentētājs Anatolijs Kreipāns, ''bumba neklausa, un cauri!''. Lieliski spēlēja abi vārtsargi –Mārtens Stekelenburgs Nīderlandei un Ikērs Kasiljass Spānijai.
Izšķirīgos vārtus Spānijai guva Andress Injesta, viens no pasaules labākajiem centra pussargiem. Komanda pēc uzvaras sumināja savu treneri Visenti del Boski. Turpat stadionā spāņi svinīgi saņēma ilgoto kausu.
Spānija ir pirmā Eiropas komanda, kas triumfējusi pasaules čempionātā ārpus sava kontinenta. Turklāt tā vispār pirmo reizi piedalījās Pasaules kausa finālspēlē. Nīderlande līdz šim divas reizes cīnījusies šādā mačā – 1974. un 1978.gadā, taču nav ieguvusi kāroto trofeju.
Jau vēstīts, ka mačā par trešo vietu sestdien Vācijas izlase ar 3:2 pieveica Urugvaju. Nākamais Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs pēc četriem gadiem risināsies Brazīlijā.

.

Komentāri (44)

Bebrs 12.07.2010. 10.58

Žēl, es gan biju par oranžajiem, ne pašmājas, protams.

+1
0
Atbildēt

0

terauds123 12.07.2010. 09.21

Spāņi tomēr maķenīt vairāk bija pelnījuši, lai arī sniegums nebija no izcilākajiem, bet augstas klases komanda ir augstas klases tāpēc, ka spēj uzvarēt arī nerādot superspēli..nepatika holandiešu rupjā spēle,šī tomēr nav atraktīvā un jautrā Holande, kāda bija Van Bastena, Gullita un Kūmana laikos…(Kruifa laikos biju pa sīku lai spriestu)

+1
0
Atbildēt

0

Arija Saleda 12.07.2010. 11.48

Pēci, apskati lūdzu Angļu premjerlīgas spēles, tur par tādiem kritieniem kādus veic Villa vai Injesta viņi paši ātri dabūtu savu plaksteri. Holandieši par to arī cepās, un vairākus plāksterus dabūja par runāšanu.
Pats arū sportoju un ļoti labi zinu, ka dabūnot kārtīgi “iekšās” pēc 30 sekundēm nevar atkal 100 m noskriet pa 11 s!
Protams nevar noliegt ka spāņi spēlēja korektāk, laikam pirmā reize kad pasaules čempioni dabūn arī Fair play balvu

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu