Popularitāti izpelnās Latvijā radīta dabas skaņu lapa • IR.lv

Popularitāti izpelnās Latvijā radīta dabas skaņu lapa

13
www.naturesoundsfor.me

Lapā iespējams sakompleklēt dabas skaņu “fonu” kā alternatīvu mūzikas klausīšanai

Informācijas tehnoloģiju speciālista Andra Zālīša vaļaspriekam radītā dabas skaņu komplektēšanas mājas lapa "www.naturesoundsfor.me" nonākusi interneta lietotāju rekomendāciju sociālā tīkla "Stumble Upon" desmit populārāko lapu sarakstā, ziņo LETA. Lapa izvietota tikai pirms dažām dienām, un tās apmeklētāju skaits pārsniedzis 60 000.

Lapā ir iespējams sakomplektēt dabas skaņu "fonu" no četrām dažādām skaņu grupām, kas satur tādu skaņu ierakstus kā strauta plūsma, kaķa murrāšana, aitu blējieni, pērkons u.tml. Samērā jaunā lapa ieguvusi devīto vietu saskaņā ar "Stumble Upon" lietotāju balsīm, kas atzīmē un vērtē interneta vietnes, kurām tie nejauši "uzkuļas" (no angliskā "stumble upon").

Lapas autors stāsta, ka to attīstījis bez komerciāliem nodomiem, kā alternatīvu mūzikas klausīšanai, strādājot pie datora vai lasot grāmatas. "Mūzika novirza uzmanību ar tekstiem, un pat klasiskā mūzikā var būt skaļuma un tempa maiņas," sacīja Zālītis, norādot, ka dabas skaņu kombinācijas – jūras šņākoņa, kaijas balss, kaķa murrāšana – ir patīkami vienmuļas un atslābinošas.

Komentāri (13)

buchamona 13.07.2010. 08.06

Lapa tiešām ir laba. Nav tik viegli piemeklēt fona trokšņus savam noskaņojumam :) Te tas izdodas

+2
0
Atbildēt

0

Dainis Skunstiņš 13.07.2010. 09.52

Kad saule sāk neizturami cepināt, uzlieciet pērkona skaņas (kolēģiem/radiem var arī neko neteikt, no kurienes tās skan). :)

+2
0
Atbildēt

0

Kamīns, #8 13.07.2010. 12.26

Foršs projektiņš! :) Gan jau ar laiku būs mazliet vairāk skaņas ko izvēlēties un sakombinēt, bet ideja super!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu