Cilvēki gūst traumas peldoties un saulē apdedzinoties • IR.lv

Cilvēki gūst traumas peldoties un saulē apdedzinoties

27
EPA/LETA

Mediķi novērojuši, ka cilvēki bieži peldoties ir neuzmanīgi

Kārlis Vasulis

Karstumam pieņemoties spēkā, cilvēki biežāk gūst traumas peldoties un saulē apdedzinoties, Ir.lv noskaidroja aptaujājot mediķus un glābšanas dienestu. Karstais laiks var kaitēt arī sirds slimniekiem un cilvēkiem, kuri sirgst ar hroniskām kaitēm.

Ceturtdien Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) sniedza palīdzību un uz slimnīcu nogādāja divus zēnus, kuri bija slīkuši dīķī. Abus jauniešus tuvumā esošie cilvēki paspēja izvilkt no ūdens. Šie negadījumi norisinājās Limbažu un Preiļu novadā.

Kā novērojuši glābēji, cilvēki bieži peldoties ir neuzmanīgi, lec ūdenī no liela augstuma. Šādā veidā traumas šovasar jau ir guvuši trīs jaunieši, no kuriem viens gadījums ir īpaši smags.

Mediķi aicina ievērot piesardzību peldoties. Tāpat mediķi iesaka, ja iespējams, neuzturieties atklātā saulē un nestrādājiet laikā, kad karstums ir visintensīvākais (laikā no plkst. 11:00 līdz plkst. 15:00), parūpēties par piemērotu apģērbu, palielināt izdzertā šķidruma daudzumu, lietot saules aizsargkrēmus, lai neapdegtu, būt uzmanīgiem, lietojot uzturā pārtikas produktus, kas ātri bojājas.

.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu