No “Parex” nodalīto banku sauks Citadele • IR.lv

No “Parex” nodalīto banku sauks Citadele

32
Ilustrācija — Frank&Stein

FKTK izsniegusi licencei jaunajai bankai, kas izveidot, restrukturizējot “Parex”

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) otrdien ir izsniegusi licenci akciju sabiedrībai "Citadele banka", kas ir "Parex” bankas restrukturizācijas plāna ietvaros jaunizveidota kredītiestāde un tās dibinātājs ir Privatizācijas aģentūra, teikts komisijas paziņojumā medijiem.

"Citadele banka" valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pilda Juris Jākobsons, valdē strādās arī Guntis Beļavskis un Valters Ābele, bet bankas padomē – Andžs Ūbelis, Juris Vaskāns un Klāvs Vasks.

Kā norāda FKTK biroja vadītāja Anna Dravniece, komisija ir konstatējusi, ka bankas pamatkapitāls, valdes locekļi, kā arī bankas dibinātājs Privatizācijas aģentūra' atbilst Kredītiestāžu likuma prasībām un par bankas pamatkapitālā ieguldīto naudas līdzekļu tiesisku izcelsmi komisijai nav pamata šaubīties.

Saskaņā ar Kredītiestāžu likuma prasībām jaundibināta kredītiestāde drīkst uzsākt darbību pēc kredītiestādes reģistrācijas Komercreģistrā un FKTK licences saņemšanas.

.

Komentāri (32)

Le 29.06.2010. 16.16

Tad nu gan Konkurences padomes darboņi beidzot ieskatījušies veikalos. Tiem, kas bijuši citās Rietumeiropas valstīs, šāds secinājums nav nekas jauns. Jau sen zināms, ka Latvijā par apģērbu jāmaksā daudz reižu vairāk nekā citviet. Tāpēc arī cilvēki apģērbu brauc pirkt uz Berlīni, Hamburgu, Londonu, Dublinu vai kur citur, tik ne Rīgā. Tā kā pircēju skaits samazinās, tad tirgotāji cenas skrūvē vēl augstāk. Un tā tās cenas kāpj debesīs, gluži kā garā pupa.

+7
-1
Atbildēt

1

    IvetaKazoka > Le 29.06.2010. 18.50

    Reiz intereses pēc iegāju tirdzniecības centrā aiz Zemitānu tilta, veikalā, kurš saucas M****& S******, jo Eiropā šajā veikalu tīklā parasti iepērkos. Riktīgi noņirdzos – 3 zeķu komplektiņam, kuram cauri spīd un skidri salasāms £2.99 pa virsu uzlīmēts Ls 4.99 Mārketinga kalngals. :)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

dro 29.06.2010. 18.48

Apzinoties, ka izsauksu sašutumu, atzīšos, ka es tomēr bieži apģērbu pērku Latvijā. Uz brendiem lielāku uzcenojumu neuzlikt, izpārdošanās zīmolus var nopirkt par tik zemām cenām, kādas rietumos neatrast. Lielu uzcenojumu liek uz niekiem, kuriem pašizmaksa pāris latu, tos tad arī pārdod par 20 Ls un vairāk.

+4
0
Atbildēt

5

    dro > dro 29.06.2010. 20.32

    Sapper. Nu kas ir Camel? No bankrotējušas firmas nopirkts brends. Ja par apģērbu cenām vēl var diskutēt, tad par apavu cenām Latvijā nu gan nebūtu ko uztraukties. Gan izvēle plašāka, gan cenas Latvijā ir demokrātiskākas kā Skandināvijā. Paliksim katrs pie saviem uzskatiem.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    anete_raugule > dro 29.06.2010. 23.58

    Nu gan diskusija par brendiem panesās. Camel bankrotējis, Cardin rullē ;))
    Tam pašam loidam Eiropā cipars eiro = cipars latos. Kaut gan, varbūt tev ir unikālas un slepenas zināšanas par Latvijas izpārdošanām :)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > dro 29.06.2010. 19.57

    Es bez atlaidēm Levi’s 751 nopirku Dominā par 32 Ls /bez atlaidēm/. Iespējams Tavs modelis modernāks, bet internetā viss ir lētāks /tikai noliktavas izdevumi/. Es gan biju domājis tādas markas kā Cardin, Ecco, Loyd. Strazds pārstāv vietējos ražotājus, kuri nejēdz ne ražot pieprasītu preci, ne izveidot savu realizācijas ķēdi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    IvetaKazoka > dro 29.06.2010. 19.25

    Ino: “izpārdošanās zīmolus var nopirkt par tik zemām cenām, kādas rietumos neatrast.”

    Iespējms Tev ir taisnība, nupat paskatijos tīmeklī. Klasiskās Levi’s 501 ūziņas var bez visām izpārdošanām no respektabla pārdevēja ar pasta izdevumiem no ASV nopirkt pa ~30 Ls. Pe tam jebkura izmēra un visos ražotāja piedāvātajos toņos! Nosauc, kur to var izdarīt LV. :P

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    IvetaKazoka > dro 29.06.2010. 20.19

    Pašlaik staigāju Eiropā pa 30 Eiro pirktās Camel sandalēs. Rīgas Camel bodēs 60Ls :) Ai, nu labi, pieņemsim, ka es nemāku LV atrast pareizās bodes, bet Eiropā man parasti paveicas. :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Driimeris 29.06.2010. 20.13

ārzemēs apģērbu var pirkt cilvēki, kas turp nebrauc par savu naudu. Ir jānopērk nejēdzīgi daudz apģērbu lai atsistu lidmašīnas biļetes un viesnīcu, piemēram, Berlīnē. Savukārt kā tādam pauniniekam kratīties ar busu, nakšņot benzīntankā, kakāt krūmos ceļmalā- tāda pazemošanās lupatu dēļ robežojas ar elku pielūgšanu.
Par lietu runājot- ja preci pērk, kāpēc neturēt cenu?! Ja neviens to preci nepirktu- tirgotāji būtu spiesti pieskaņot cenas pirktspējai. Paskataties brīvdienās uz, piemēram, Alfu- ir sajūta, ka krīze ir kaut kur citur nevis LR.

+3
0
Atbildēt

1

    IvetaKazoka > Driimeris 29.06.2010. 20.42

    Nu re te jau tas paradoksālākas. Pa dārgo jāiepērkas tiem, kam naudas par maz, lai iepirktos lētāk. Es pēķināju, ka par naudu, ko iztērēju, lai nedēļu vērotu Īrijas dabu – lidojums (biļetes gan pirku 6 mēneši iepriekš), auto īre, B&B nakšņošana, tūrisma objektu biļetes, utt, un beigās vēl sapirktos drēbes nākmam pusgadam, gadam, Latvijā man sanāktu tikai drēbēm + nedēļu dzīvot mājās. Secinājums viekāršs. Katru gadu cilvēks pērkot drēbes LV (es nerunāju par Leišu lielveikalu sortimentu) nolaupa sev nedēļu ārzemju ceļojuma. :)

    +7
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu