Iedzīvotāji kļuvuši optimistiskāki par ekonomisko situāciju • IR.lv

Iedzīvotāji kļuvuši optimistiskāki par ekonomisko situāciju

28
Foto — Indra Sprance

Samazinājies to skaits, kas uzskata, ka Latvijas ekonomikas stāvoklis ir "ļoti slikts"

No 46% aprīlī līdz 40% maijā samazinājies to cilvēku skaits, kuri uzskata, ka ekonomiskā situācija Latvijā turpina pasliktināties, atsaucoties uz jaunāko "DnB Nord Latvijas barometru", ziņo LETA.

Nedaudz retāk kā iepriekš iedzīvotāji pauduši viedokli, ka pašreizējais Latvijas ekonomikas stāvoklis ir "ļoti slikts" (49% aptaujāto aprīlī, 45% – maijā). Nedaudz biežāk ekonomiskā situācija tiek vērtēta kā "viduvēja" (aprīlī – 12%, maijā – 13%) vai "drīzāk slikta" (aprīlī – 37%, maijā – 41%).

Tāpat samazinājies to iedzīvotāju skaits, kuri uzskata, ka pēc gada ekonomiskā situācija Latvijā būs pasliktinājusies. Maijā nedaudz biežāk kā aprīlī iedzīvotāji arī atzinuši, ka situācija Latvijā attīstās pareizā virzienā.

Pētījumā noskaidrots, ka pašreizējā ģimenes materiālā stāvokļa vērtējums arī kļuvis nedaudz optimistiskāks, jo no 38% aprīlī līdz 47% maijā pieaudzis to cilvēku skaits, kuri uzskata, ka situācija vērtējama kā viduvēja, savukārt no 57% līdz 49% samazinājies pesimistu skaits, kuri pauž – ģimenes materiālais stāvoklis ir drīzāk slikts un ļoti slikts.

Tiesa, nedaudz kritiskākas kļuvušas iedzīvotāju prognozes par to, kāds būs viņu ģimenes materiālais stāvoklis pēc gada – ja aprīlī pozitīvi nākotnē raudzījās 17%, tad maijā 14% uzskatīja, ka viņu stāvoklis pēc gada būs uzlabojies.

Aptauju laikā no 14.maija līdz 25.maijam veikusi kompānija SKDS. Kopā aptaujāti 1019 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visā Latvijā.

.

Komentāri (28)

Driimeris 28.06.2010. 22.58

paskatoties ziņas, piemēram no Kirgīzijas, pie mums iet vēl tīri labi!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu