Galvaspilsētā līgo 15 tūkstoši • IR.lv

Galvaspilsētā līgo 15 tūkstoši

15
Kaspars Krafts, F64

Jāņu svinēšanas tradīcija Rīgā ir iespējama, pārliecināti svētku rīkotāji

Līgo nakts pasākumi Rīgā pulcējuši ap 15 tūkstošiem apmeklētāju, atsaucoties uz Rīgas domi, ziņo BNS. Īpaši gandarīti svētku rīkotāji ir par 11.Novembra krastmalā notikušā pasākuma kuplo apmeklējumu, taču iedzīvotāju intereses nav trūcis arī par līgošanas iespējām Dzegužkalnā un Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā.

"Bijām pieraduši, ka Rīgas ielas Līgo svētkos ir tukšas un parkos ir klusums, savukārt šogad pasākumos Daugavmalā un Dzegužkalnā rīdzinieku un pilsētas viesu interese apliecināja, ka Jāņu nakts atmosfēru Rīgā ir iespējams radīt un tā var kļūt par tradīciju," uzskata Rīgas domes Kultūras pārvaldes vadītāja Dzidra Šmita.

Daugavmalā klātesošie līgotāji varēja gūt ieskatu Jāņu paražās, ticējumos un rituālos kopā ar Latvijas Nacionālā teātra aktieriem un folkloras kopu "Vilkači". Plašu atzinību guva Sadziedāšanās sēta, kurā kopā ar līgotājiem atpazīstamas latviešu un latgaliešu dziesmas nakts laikā izdziedāja Ingus Pētersons, Andris Daņiļenko un "Laimas Muzykanti”.

.

Komentāri (15)

Viesturs Dzenis 24.06.2010. 20.38

…toties laukos skats ir bēdīgs.Mūsu zemei vairs nav saimnieku-visi devušies labas dzīves meklējumos un laukos palikuši tikai veci vai nodzērušies ļautiņi.Pat pirms 10 gadiem savos laukos svinot nejutos vientuļi.Tagad Jāņus neviens nesvinēja tuvāko 5 km rādiusā-iemesls vienkāršs ,nav kam svinēt.Paskaitot tuvākās apkārtnes lauku sētās dzīvojošos jaundzimušos un bērnus,sanāca vien 3 brni vecumā līdz 16 gadiem uz tuvākajiem 20 kvadrātkilometriem.Tādēļ gribu vērst visu vērību traģēdijai,kas pašlaik noiek Latvijas laukos-mēs vairs neesam “ZEME,KAS DZIED”,bet gan “Zeme bez saimnieka”.
P.S.Mani lauki ir Rīgas rajona Mālpilī-tā nav Latgale….

+8
0
Atbildēt

1

    dace_ampermane > Viesturs Dzenis 24.06.2010. 20.49

    toties mes esam LABA LATVIJA! un buusim vēl labāka, ļausim Š turpināt. to saku ar lielu rūgtumu, apzinoties ka tā būs…

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

ilmisimo 24.06.2010. 17.05

latviešu un latgaliešu dziesmas “?

Latgaliešu dziesmas nav latviešu dziesmas? un suitu dziesmas? tās arī nav?

+4
-1
Atbildēt

0

astra_ozo 25.06.2010. 13.04

Visu mūžu (ar nelieliem izņēmumiem) esmu svinējis Rīgā. Nesaprotu, kādas problēmas – ne sliktāk kā Kurzemē vai Zemgalē. Galvenais,lai laba kompānija un alus nepietrūkst. :)

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu