Līgos gan pilsētās, gan laukos • IR.lv

Līgos gan pilsētās, gan laukos

22

Trešdien, 23. jūnijā un ceturtdien, 24. jūnijā dažādi Līgo svētku un Jāņu pasākumi norisināsies visā Latvijā – gan pilsētās, gan lauku novados.

Rīgā

23. jūnijā plkst. 20.00 sāksies Līgo svētku sarīkojums Brīvdabas muzejā (Brīvības gatve 440), kurā piedalīsies dažādas folkloras kopas.

Plkst. 20.00 sāksies pasākums “Jāņu nakts Dzegužalnā”, kas turpināsies līdz pat rītausmai.

11. Novembra krastmalā norisināsies vērienīgs Jāņu nakts sarīkujums “Līgosim krastmalā”. 

Jau ziņots, ka svētku dienās no 23. līdz 24. jūnijam Rīgas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas. 

Vidzemē

Vērienīga Jāņu svinēšana paredzēta Pārgaujas novadā pie Raiskuma ezera netālu no Cēsīm, kur visu apkārtni pieskandinās pasākums “Līgo Raiskumā jeb ielūdz “Labvēlīgais tips”” Uz trim skatuvēm uzstāsies gan Andris Freidenfelds jeb Fredis ar “Labvēlīgo Tipu”, gan Ance Krauze, Normunds Rutulis, Andris Ērglis, “Putnu balle” un citi populāri mūziķi. Pasākums visas nakts garumā tiks translēts “Radio SWH” ēterā.

Limbažos 23. jūnijā norisināsies Zāļu tirdziņš, kurā varēs iegādāties mājražotāju izstrādājumus un pārtikas preces. Jāņu tirgi un tirdziņi norisināsies arī Saldū un citās Latvijas pilsētās

Jāņu svētku garo brīvdienu laikā, no 23.jūnija līdz 27.jūnijam, Turaidas muzejrezervāts aicina apmeklētājus izspēlēt Jāņu spēli. Apmeklētājiem būs jāatrod astoņi objekti vai priekšmeti ekspozīcijās, kas saistīti ar vasaras saulgriežiem, un jāatmin kāds Jāņu svētku maģijas pilns vārds.

Kurzemē

23.jūnijā Bikstos pie kultūras nama plkst.21 sāksies neliels koncerts, notiks sieru degustācija un garšīgāko noteikšana, visu nakti paredzēta balle.

23.jūnijā arī Zebrenes parkā sāksies Jāņu izdarības, sacensības alus dzeršanā un sievu nešanā, kam sekos diskoballe.

Sacensības sievu nešanā un jautru balli Jāņu naktī no plkst.23 sola arī Penkules kultūras nams.

Jāņu sumināšana un pašdarbnieku koncerts plkst.21 notiks arī Kaķenieku parkā. Balle tur gan nav paredzēta.

Ventspils Ostas promenādē no 22. līdz 23. jūnijam notiks mēģinājums uzstādīt Ginesa rekordu, veidojot pasaulē garāko puķu paklāju.

Latgalē

Zāļu dienā – 23.jūnijā plkst.20 Līvānu novadā Rudzātu centrā, pagasta parkā, paredzēta Līgo klasikas – iemīļotās Rūdolfa Blaumaņa izrādes "Skroderdienas Silmačos" – kopīga skatīšanās, kurai sekos zaļumballe kopā ar Mārtiņu Zaļo.

23.jūnijā plkst.22 Jaunjelgavas Liepu parka estrādē sāksies Līgo nakts zaļumballe kopā ar Gundaru no Jēkabpils.

Daudzeses pagasta tirgus laukumā 23.jūnijā plkst.11 notiks Jāņu dienas ielīgošana, bet plkst. 23 – ugunskura iedegšana.

Sērenes pagastā 23.jūnijā plkst.22 pagasta centra laukumā notiks Jāņu ugunskura iedegšana un līgošana līdz rītam.

23.jūnijā plkst.13 Sunākstes pagasta parkā – vasaras saulgriežu ielīgošana, bet plkst.22 sāksies Jāņu nakts zaļumballe, kurā spēlēs grupa "Kristīne un Alvis".

Tā kā daudzi līvānieši līgos pilsētā, padomāts arī par viņiem – 23.jūnijā plkst.22 Līvānos Tradīciju laukumā sāksies Līgo balle, kurā spēlēs grupa "Airi".

Līgo vakarā ikviens varēs doties svinēt svētkus arī uz Jersiku, kur brīvā dabā pie Daugavas notiks pagasta svētki "Ielīgosim Jāņus Jersikā". Pasākums sāksies plkst.20 ar siera degustāciju un Jāņu vainagu skati. Plkst.21 skatītājus priecēs Līgo svētku uzvedums un koncerts, bet plkst.22 visi aicināti uz Jāņuguns aizdegšanu.

Aglonas estrādē Līgo vakarā, 23.jūnijā, plkst.23 notiks Līgo nakts balle, kurā spēlēs grupa "Marchello".

Atgādinām, ka, sākot ar Līgo dienu, maksimālais sods par transporta līdzekļa vadīšanu reibumā būs 1000 latu. 

.

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu