Grāmatas glābj pa cilvēku ķēdīti • IR.lv

Grāmatas glābj pa cilvēku ķēdīti

38
Gints Ivuškāns, F64

LNB krātuve iztukšota, grīdas nostiprināšanai izmantoti balsti no Gaismaspils

Pirmdien un otrdien grāmatu glābšana no Latvijas Nacionālas bibliotēkas (LNB) grāmatu krātuves, kur piektdien ielūza grīda, notika kopīgiem profesionālo glābēju, karavīru un brīvprātīgo spēkiem, padodot grāmatas no rokas rokā pa ķēdīti. Grāmatas pilnībā iznestas līdz otrdienas pēcpusdienai, informē aģentūra LETA.

Darbos pirmdien piedalījušies 200 brīvprātīgo, otrdien – ap 300 cilvēku. LNB galvenajā grāmatu krātuvē, kuras grīda turpināja ieliekties, drīkstēja atrasties tikai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) speciālisti, bibliotēkas darbiniekiem un brīvprātīgajiem tur ieeja bija liegta. Sākotnēji glābēji strādāja tikai vienā ķēdē, bet pēc tam, kad grīda bija nostiprināta, grāmatas no rokas rokā padeva trīs cilvēku rindas.

No grāmatu krātuves grāmatas pārvietotas uz LNB grāmatvedību, bibliotēkas Eiropas Savienības informācijas centru un citām telpām, kuru pārsegumi agrāk ir nostiprināti. Krātuves grīdu nostiprināja glābēji, lai novērstu tās tālāku iebrukšanu. Balsti atvesti no jaunās Gaismaspils ēkas būvlaukuma.

Kā ziņots, LNB galvenajā grāmatu krātuvē Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 14, 18.jūnijā ielūza grīda un aptuveni 1200 ārzemju literatūras jaunākās un lasītāju vispieprasītākās grāmatas iekrita pagrabā. Bīstamā situācijā atradās vēl vairāk nekā 70 000 krātuves grāmatu, kas bija iegruvuma tuvumā.

.

Komentāri (38)

ciparsone 22.06.2010. 13.47

Vēl tikai trūkst bilde, kur Valdis ar Ligitu vienoti ar tautu pa ķēdīti evakuē grāmatas. Visi pārējie jau nobildējušies pie lielās bedres – kurš uniformā kurš tautastērpā. Nu skaisti, būs ko draugos ielikt.

0
0
Atbildēt

1

    Andra Tallija > ciparsone 22.06.2010. 14.16

    Valdis tagad ir ceļā. Ap trijiem iešot palīdzēt, kaut gan viss jau esot novākts.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu