Sportojot mirst kuģa "Varonis" karavīrs • IR.lv

Sportojot mirst kuģa "Varonis" karavīrs

20
LETA

Kareivja veselības stāvoklis atbildis dienestam; NBS sola izmeklēšanu

Sporta nodarbību laikā pirmdienas vakarā Daugavgrīvas ostā, Buļļupes piestātnē, miris Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Jūras spēku (JS) karavīrsno Patruļkuģu eskadras kuģa "Varonis". Viņam kļuvis slikti sportošanas laikā, un izsauktajiem mediķiem militārista dzīvību glābt nav izdevies.

Nelaimi pamanījuši kuģa komandas pārstāvji, kuri izsauca neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un sniedza kolēģim pirmo palīdzību. Mediķi steidzās karavīru nogādāt ārstniecības iestādē, taču viņš medicīniskās palīdzības automašīnā miris, informē Aizsardzības ministrija. Karavīra tuvinieki esot informēti par notikušo.

NBS otrdien sākta nelaimes gadījuma speciālā izmeklēšana. NBS komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs mirušā tuviniekiem, radiniekiem, draugiem un kolēģiem izteicis līdzjūtību.

Maklakovs skaidro, ka kareivis veicis individuālu sporta nodarbību. Pēdējo medicīnisko apskati viņš izgājis šogad februārī, un viņa veselības stāvoklis tika atzīts par atbilstīgu dienestam NBS.

Saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem fiziskos normatīvus kārto tikai tie karavīri, kuri izgājuši medicīnisko apskati, kā arī rakstveidā apliecinājuši, ka viņu veselības stāvoklis to ļauj. Ja izmeklēšana atklāšot papildu apstākļus, kas jānovērš, lai tādi gadījumi neatkārtotos, NBS mainīs atbilstīgos reglamentus un normatīvos aktus, sola NBS komandieris.

Komentāri (20)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu