Rīgas velomaratonā jauns dalībnieku rekords • IR.lv

Rīgas velomaratonā jauns dalībnieku rekords

25
Gatis Gierts, F64

Paši mazākie Ģimenes brauciena dalībnieki baudīja sacensības garu, vizinoties bērnu sēdeklītī

Rīgas velomaratonā, kam sestdien tika dots starts pie Motormuzeja, šogad sasniegts jauns dalībnieku rekords. Velomaratonā, kas šogad norisinājās jau divdesmit septīto reizi, piedalījās 1651 dalībnieks un tas ir par 114 dalībniekiem vairāk nekā pirms gada.

Vispirms uz starta līnijas stājās teju 800 Tautas brauciena dalībnieki, kuriem bija jāpieveic 77 kilometrus gara distance, kas vijās no Rīgas līdz Ropažiem un atpakaļ caur Juglas papīrfabriku uz Motormuzeju. Kā novēroja Ir.lv, jau pirmajās brauciena minūtēs te valdīja īsti sportiska gaisotne, ikkatrs mēģināja izcīnīt savu vietu līdz pirmajam pagriezienam.

Nākamie distancē devās Hobija klases braucēji un 22 kilometrus garo distanci centās pievarēt 594 dalībnieki un viņu vidū bija arī Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), kurš pirms tam, uzrunājot klātesošos, atzina, ka pašam ar velosipēdu sanākot izbraukt vien brīvdienās.

Lai arī Ģimenes braucienā rezultāti netika uzskaitīti, arī šajā distancē neiztika bez sīvas konkurences. Ir.lv fiksēja, ka jau pirmajās minūtēs paši jaunākie riteņbraucēji izvirzījās lielās grupas priekšgalā, bet aiz viņiem sekoja vecāki, kas uzmanīja savas jaunākās atvases. Paši mazākie Ģimenes brauciena dalībnieki baudīja sacensības garu, vizinoties bērnu sēdeklītī.

Tautas braucienā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Toms Skujiņš (Latvija), kā otrais ieradās Reino Puhks (Igaunija), bet trešo labāko rezultātu uzrādīja Andris Spirnovs (Latvija). Precīzi finiša laiki vēl nav zināmi, tomēr Ir.lv noskaidroja, ka uzvarētājiem tomēr nav izdevies sasniegt organizatoru izvirzīto mērķi un finišēt stundā un 40 minūtēs. Savukārt Hobija braucienā uzvarētāja laurus plūca Aigars Bārenis, bet ātrākā sieviešu grupā bija Eva Martinsone.

Komentāri (25)

evijag 06.06.2010. 20.37

Katrs jauns rekords priecē

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu