TV3 sāk sarunas ar reģionālajām televīzijām • IR.lv

TV3 sāk sarunas ar reģionālajām televīzijām

21
Gatis Gierts, F64
Indra Sprance

Pagaidām nav skaidrības, vai TV3 un LVRTC izdosies vienoties par analogo apraidi

Pieļaujot iespējamību, ka ''TV3 Latvia'' (TV3) un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram (LVRTC) neizdodas vienoties par palikšanu analogajā apraidē, TV3 sākusi sarunas ar reģionālajām televīzijām par retranslāciju pēc 1.jūnija, Ir.lv stāstīja TV3 ģenerāldirektore Baiba Zūzena.

Kā informēja Zūzena, TV3 šobrīd gaida LVRTC gala piedāvājumu, lai to izvērtētu. Pēc Zūzenas teiktā, jau iepriekšējais LVRTC piedāvājums TV3 palikšanai analogajā apraidē nozīmēja aptuveni divas reizes lielāku samaksu par šo pakalpojumu, kādu to uzņēmums maksājis līdz šim.

“Šobrīd mums piedāvā līgumu ar konkrētu darbības termiņu, kuru nav iespējams lauzt, turklāt TV3 būtu jāsedz pilnībā amortizācijas izdevumi par iekārtām, kuras šā kā tā bija iecerēts norakstīt,“ stāstīja Zūzena, gan atturoties nosaukt konkrētas summas.

Pieļaujot situāciju, kurā TV3 nepanāk vienošanos ar LVRTC, TV3 jau sākusi sarunas ar reģionālajām televīzijām Jelgavā, Ventspilī, Smiltenē, Mālpilī un daudzviet citur. Zūzena skaidroja, ka Rīgā šādā situācijā TV3 apraidi nodrošinātu maksas pakalpojumu sniedzēji.

Jau vēstīts, ka sabiedriskā televīzija un LNT no 1.jūnija pāriet uz ciparu apraidi, savukārt TV3 vēlas vienoties ar LVRTC par palikšanu analogajā. Pēc TV3 aplēsēm, aptuveni 100 000 iedzīvotāju jūnijā nebūs iegādājušies dekoderus un neplāno noslēgt līgumus ar maksas pakalpojumu sniedzējiem.

Komentāri (21)

ievuliitis 28.05.2010. 13.46

Tas tikai apstiprina to viedokli, ka LVRTC spēlē uz vienu roku ar tiem, kam TV 3 ievirze nav pa prātam.

+4
0
Atbildēt

2

    ievuliitis > ievuliitis 28.05.2010. 15.29

    Es – tālu no tehniskām lietām esošs cilvēks, bet ar pliku loģiku bruņojusies, pieļauju, ka TV 3 patērējamo iekārtu daudzums paliek nemainīgs. Attiecīgi neesošo vai aizgājušo TV kompāniju jaudas un štatus var samazināt. Nav TV3 jāmaksā par to, ko nelietos. Bija tak paredzēts norakstīt, nē?

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Arija Saleda > ievuliitis 28.05.2010. 14.30

    Tas nozīmē to ka TV3 prasa īpašu pakalpojumu un uzturēt tehniku speciāli priekš viņiem, tāpēc arī LVRTC prasa maksāt vairāk, jo agrāk maksāja 5, bet tagad tikai viens, tas ir normāls process no biuznesa viedokļa un LVRTC puses

    +2
    0
    Atbildēt

    0

dro 28.05.2010. 14.23

Nu šis gan ir gadījums, kurš prasa sabiedrības atbalstu. Atcerieties, kā čehi aizstāvēja sabiedrisko TV. Ko darīt, ka mūsu sabiedriskā TV kļūst par kampēju kabatas vaukšķi? Aizstāvēsim TV 3! TV3 – peļņa, mums objektīva informācija:)

+4
-1
Atbildēt

0

juris 28.05.2010. 17.25

Esmu palaidusi garām, kāpēc TV3 nepāriet pilnībā uz “virs”zemes televīziju.
Tāpēc, ka visiem nav dekoderu? Varbūt lētāk tad sanāk, šiem uzdāvināt tos dekoderus (izklausās populistiski, ne?).
Vai TV3 grib auditoriju ar cilvēkiem, kuri nevar atļauties nopirkt dekoderu, tātad nav tā maksātspējīgākā daļa (reklāmdevēji?).

Vai nav tā, ka arī LNT runājās ar reģionālajām televīzijām, lai varētu izveidot vienu reģionālo kanālu? (Tas atkal bija jautājums).

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu