Nav skaidra TV3 palikšana analogajā apraidē • IR.lv

Nav skaidra TV3 palikšana analogajā apraidē

25
Raitis Plauks, F64

TV3 pieņēmusi LVRTC jauno tarifu; otra puse vienošanos neapstiprina

Telekompānija "TV3 Latvia" nosūtījusi Latvijas valsts radio un televīzijas centram (LVRTC) apstiprinājumu, ka akceptē tā piedāvājumu ar jauno tarifu par analogās apraides nodrošināšanu, un līdz ar to palikšot šajā tīklā visā Latvijā arī pēc 1.jūnija, tā biznesa portālu "Nozare.lv" informējusi kanāla ģenerāldirektore Baiba Zūzena. Savukārt LVRTC pārstāve aģentūrai BNS šo paziņojumu nodēvējusi par maldinošu, jo vienošanās par pašreizējā līguma pagarināšanu pēc 31.maija neesot.

Kā norāda Zūzena: "Patlaban Ministru kabineta rīkojums paredz analogās apraides termiņu līdz 2011.gada 1.decembrim, savukārt LVRTC ir pienākums apraidi nodrošināt. Tādējādi patlaban nav juridisku šķēršļu analogās apraides turpināšanai." Cik telekompānijai maksās palikšana analogajā apraidē, netiek atklāts.

Iepriekš LVRTC brīdināja, ka bez vienošanās TV3 programmu pārraide analogajā tīklā tiks atslēgta līdz ar analogā tīkla izslēgšanu visā valstī no 1.jūnija. LVRTC tehniskā direktora vietnieks Uldis Lavrinovičs iepriekš Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā sacīja, ka paralēlās analogās apraides saglabāšana valstij pilnībā piederošajam LVRTC maksās sešus miljonus latu.

Savukārt LVRTC sabiedrisko attiecību vadītāja Ieva Līne BNS paudusi, ka "ir bezatbildīgi atsaukties uz normatīvajiem aktiem'', jo vienošanās par jauna līguma redakciju līdz šim nav panākta. TV3 vairākus mēnešus vilcinājies sniegt atbildi par LVRTC izteikto jauno tarifu piedāvājumu.

LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta sacījis – ja TV3 patiešām būtu vēlējies noslēgt līgumu ar LVRTC, maz ticams, ka sarunas būtu atliktas uz pēdējo brīdi. Viņam TV3 rīcība atgādinot ''mērķtiecīgi veidotu ažiotāžu'' un ''publiska spiediena izdarīšanu'' uz LVRTC. Šim viedoklim pievienojusies Satiksmes ministrija, nodēvējot TV3 paziņojumu par nekorektu rīcību, paziņojums par kanāla palikšanu analogajā apraidē pēc 1.jūnija esot maldinošs.

TV3 informē, ka vēl risinot sarunas ar "Lattelecom" par TV3 apraidi virszemes ciparu formātā.

TV5 uz ciparu apraidi pārgāja pērn 1.decembrī, Latvijas Televīzijas 7.kanāls – šogad 1.martā, telekompānija LNT un Latvijas Televīzijas 1.kanāls – 1.aprīlī Rīgā un tās apkārtnē, bet no 1.jūnija pārtrauks raidīt analogajā apraidē visā valsts teritorijā.

Komentāri (25)

Jânis Bankoviès 25.05.2010. 18.27

Zviedri izdarīja tālredzīgu soli, jo:

1. Skaidrs ka paņems vislielāko auditoriju un ilgtermiņā būs vinnētāji komerciāli
2. Skaidrs ,ka TV3 translēs ( par citādām cenām) sev tīkamo politisko partiju materiālus , tas ir to kas draudzējas ar Rietumiem, nevis Austrumiem, lai savukārt tās sargātu zviedru ieguldījumus LV,pret gāzētājiem un devalvētājiem un citiem izlaupītājiem.
3. Ja vēlēšanās būs vinnējuši tie kurus zviedri būs atbalstījuši, arī dabūs atpakaļ pārmaksāto summu, ko tagad līdz novembrim, decembrim būs spiesti nomaksāt.

Tā ka pelniem&pleskavas ceļiniekiem&buldozera svētuļiem ( hūtes kungs no malas gan nolūrēs kurš būs vinnētājs un tam pievienosies) , nāksies krietni pasvīst lai piedētu mēdiju telpu ar stendzenieka smadzeņu klizmu, jo zviedrs jau privātais, dara kā grib, grib paprasa astronomisku cenu par pelnu rullīti, un grib par vienu sančo Veinotību reklamē, īzī.

Platštellenkom pasākums ar forsēto digitalizāciju nepilnu gadu pirms vēlēšanām draud izgāzties.

+8
-1
Atbildēt

2

    Ivars Austers > Jânis Bankoviès 26.05.2010. 15.50

    Naivums! Tieši Šķēle un Šlesers varēs bez ierobežojuma grūst naudu reklāmās TV3, jo tas – analogajā apraidē jau tā kā vairs īsti neskaitās…

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > Jânis Bankoviès 27.05.2010. 10.38

    Nepiekritīšu(nav jau tā ,ka pa naudu saraiņa&co reklāmas neliks vispār, par labu naudu protams,ka liks un liek), skatamies pēc īpašniekiem – TV3-zviedri, zviedriem( skandināviem pa lielam ,kā nekā SWE trīs kroņi Kalmāras ūnija , arī caur EE) ir salikuši dikti daudz naudiņu LV, ja kaut kas ne tā notiek zviedru pendžu naudiņš var izkūpēt, un tad var būt viena lieka(arī liela) nepatikšana Baltijas R krastā. Savukārt pelni²&putina mazie brāļi jau diezgan skaidri deklarējuši,ka naudiņš var tikt rekvizēts ( kā labā tas jau cits stāsts, tieši tāpat kā par mehānismu kā tas tiks realizēts). Savukārt vienīgie R kapitālam lojālie kā reizi vien ir V.savukārt ZZS ir tie kas vienmēr nostājas spēka pusē, tamdēļ man ir pilna pārliecība,ka TV3 kuriem ir tikai savtīgas intereses( protams ir taču komersants, ne jau sarkanais krusts), šoreiz pārstāv arī LV intereses(gadījums).
    Un nemaz nav naivi manuprāt…

    0
    0
    Atbildēt

    0

Jânis Bankoviès 25.05.2010. 18.28

Ir ļoti daudz ļaužu ,kas principiāli ,neskatoties ka ir atbilstošs TV ( atliek tikai viedkartīti par 26LVL iegādāties no platštellenkoma) un peso, nepiedalās šajā pasākumā-digitalizācija, kamēr tas viss smird pēc saraiņa dīla, tāpēc jau zēni TV3 dikti piespiest gribēja.

+6
-1
Atbildēt

0

mincitis888 25.05.2010. 18.44

Mani tas neskar, bet tomēr, vēlos uzteikt TV3!
Teicami paveikts darbiņš!
Saku paldies to cilvēku vārdā, kuriem nav naudas, kuri principa pēc neatbalstīs saraiņa veco dekodieru iegādi, kuri, atstāti bez tv, jūtas pazemoti un nevajadzīgi šai valstij!

+5
0
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu