Rugāti varētu vērtēt Ētikas komisijā • IR.lv

Rugāti varētu vērtēt Ētikas komisijā

29
Andrejs Strokins, F64

Rugāte apgalvo, ka apzināti nav melojusi un uzsver, ka grozījumus likumā kopumā ir atbalstījusi

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs (SC) nākamās nedēļas komisijas sēdē rosinās pārrrunāt deputātes Antas Rugātes (TP) izteikumus raidījumā “Kas notiek Latvijā?”, kur viņa noliedza, ka būtu balsojusi pret normu, kas liktu publiskot amatpersonu atalgojumu, lai gan šo normu tiešām nav atbalstījusi, piektdien raksta Diena.

Orlovs gan vispirms gaidīs, vai kāds politiķis nelūgs komisiju izvērtēt Rugātes izteikumus. Jau tagad zināms, ka tas visdrīzāk nebūs Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS), jo, kā noskaidrojusi Diena, tā kā Rugāte situāciju ir skaidrojusi arī ceturtdien Saeimas tribīnē, Daudze par šo jautājumu neveicinās tālākas diskusijas.

Rugāte laikrakstam uzsver, ka Latvijas Televīzijas tiešraidē nav apzināti melojusi, jo esot sapratusi, ka iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) viņai jautā par Valsts pārvaldes iekārtas likuma grozījumiem kopumā, nevis konkrēto deputāta Kārļa Šadurska (JL) priekšlikumu, kas paredzēja noteikt, ka iestādes ik mēnesi publicēt to darbinieku algas. “Iespējams, tā ir mana vaina, jo es neieklausījos, ka runa ir par priekšlikumu,” tagad saka Rugāte, kura grozījumus kopumā ir atbalstījusi.

Komentāri (29)

Jana 21.05.2010. 09.52

Ja Rugāte sameloja vienreiz un aplauzās, tad kāpēc viņa melo atkal, taisnojoties, ka nav sapratusi par ko iet runa?
Tipiska TP biedre…

+15
0
Atbildēt

0

::Vai cis :: 21.05.2010. 09.08

Vārdu sakot, Rugāte atbild, pat neieklausījusies jautājumā un nepapūlējusies saprast, kas tiek jautāts. Nezin vai tas būtu ētikas jautājums, drīzāk vajadzētu nodibināt neatkarīgu psihiatru grupu, kas izvērtētu tautas kalpu rīcībspēju, jo Rugāte nebūt nav vienīgā deputāte ar domāšanas traucējumiem, atcerēsimies kaut vai Segliņa teicienu, ka progresīvais nodoklis ir sociālisma palieka ar komunisma iezīmēm.

+15
0
Atbildēt

0

markonimarkoni 21.05.2010. 10.01

Tā kā Rugātes k-dze uz uzdoto jautājumu atbildēja minstinoties, beigu beigās atbildot ar to, ka Murnices teikto nesaprot, atļaušos Rugātes izskanējušos izteikumus par apzinātu nemelošanu vērtēt kā attaisnošanos.
Ja cilvēks jautājumu nav sapratis vienmēr ir iespēja pārjautāt. Bet tā kā raidījumā tika diskutēts par algu sarakstu publiskošanu – ir vai nav pārkāpums, turklāt visi klātesoši jautājumu saprata, tad … Rugātes k-dze, atzīstieties vien fakta noliegšanā.

+9
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu