Kalendārs • IR.lv

Kalendārs

4

Kultūras un izklaides notikumi

 

IZRĀDES. MARIJA STJUARTE un RĪT MANAS KĀZAS
20.maijā pirmizrādes divos Latvijas teātros – Dailē un Valmieras teātrī. Valmierā tā būs Frīdriha Šillera luga Marija Stjuarte. Izrādes režisors Oļģerts Kroders ir pārliecināts, ka «nekas šajā pasaulē nemainās – vara ir tik liels kārdinājums, ka cilvēki plēsīsies pēc tās, lai arī cik nejēdzīgas būtu viņu politiskās spēlītes». Galvenajās lomās Ieva Puķe (spēlēs Skotijas karalieni) un Elīna Vāne (Elizabete I). Biļetes cena Ls 8.
Savukārt Dailes teātra mazajā zālē 20.maijā būs sezonas pēdējā pirmizrāde – amerikāņu dramaturga Mario Frati luga Rīt manas kāzas. Izrādes veidotāji to nosaukuši par dvēseles trilleri. Mihaila Gruzdova režisētajā izrādē visā krāšņumā varēs izbaudīt īstu dzimumu kaujas lauku, kad mīlestību no naida šķir tikai viens solis. Izrādē spēlēs Rēzija Kalniņa, Harijs Spanovskis, Indra Briķe, Andris Bērziņš un citi. Biļetes cena Ls 8
www.bilesuparadize.lv, www.dailesteatris.lv

IZSTĀDE. KAS IR ILGTSPĒJĪGA BŪVNIECĪBA?
Biedrība Zaļās mājas Latvijas Arhitektūras muzejā, Mazajā Pils ielā 19, sarīkojusi izstādi Kas ir ilgtspējīga būvniecība? Tajā ikviens interesents var gūt atbildes uz jautājumiem, ko praktiski nozīmē ilgtspējīga būvniecība un ko tā spēj dot ikvienam zemeslodes cilvēkam. Izstāde būs apskatāma līdz 22.jūnijam, un to var apmeklēt bez maksas. 
www.zalasmajas.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu