Kartupeļu talkā vairāk nekā 140 dalībnieku • IR.lv

Kartupeļu talkā vairāk nekā 140 dalībnieku

23
Jānis Šķieris, F64

Labdarības projekts "Paēdušai Latvijai" palīgus pulcē Līvbērzes pagastā

Kartupeļu talkā, kas sestdien labdarības projekta "Paēdušai Latvijai" gaitā notiek Jelgavas rajona Līvbērzes pagasta zemnieku saimniecībā "Ozoliņi", piedalās vairāk nekā 140 dalībnieku, arī grupa "Eolika", aģentūru LETA informēja labdarības portāla "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta.

Cilvēki ir ļoti atsaucīgi un labprāt piedalās talkā, lai palīdzētu ekonomiskās krīzes skartajām ģimenēm. "Cilvēku ir daudz, un laiks mūs ļoti lutina. Šādā saulainā dienā talka drīzāk ir atpūta, nevis darbs," sacīja Dimanta.

Vairākas zemnieku saimniecības aktīvi iesaistījušās ekonomiskās krīzes skarto ģimeņu atbalstīšanā, ziedojot gan kartupeļus, gan burkānus, gan citus dārzeņus. Arī citur Latvijā maijā notiks kartupeļu talkas, kur zemi un sēklas kartupeļus atvēlējušas zemnieku saimniecības.

Projekta "Paēdušai Latvijai" laikā kartupeļi tiek stādīti Alūksnes novada Ziemera pagasta zemnieku saimniecībā "Polieši", kur palīdzību saņems 12 ģimenes. Apes novada Gaujienas pagasta zemnieku saimniecībā "Oliņas" savu zemi kartupeļu stādīšanai piešķīris Apes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Viesturs Dandens. Sēklas ziedojuši vietējie iedzīvotāji. Iekopjot zemi un stādot burkānus, bietes, zirņus un gurķus, palīdzību varēs saņemt trīs ģimenes.

Grobiņas novada Grobiņas pagastā zemi piešķīris domes priekšsēdētājs Aivars Priedols – nepilnu piecu hektāru apjomā plānots audzēt gan kartupeļus, gan citus kultūraugus, tostarp pupas, burkānus un bietes. Sēklas iegādātas ar Liepājas pašvaldības atbalstu, kas palīdzēs talciniekiem arī ar tehniku. Vairākas talkas notiks arī Talsu un Valmieras novados.

Pārtikas banka "Paēdušai Latvijai" ir labdarības portāla "Ziedot.lv" projekts, kas sniedz atbalstu krīzes skarto ģimeņu nodrošināšanā ar pārtiku. Palīdzība galvenokārt domāta bezdarba un ekonomiskās krīzes skartām ģimenēm ar bērniem un bezdarbniekiem, kuriem beidzas bezdarbnieka pabalsts, bet darbs objektīvu iemeslu dēļ vēl nav atrasts.

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu