Koalīcija ministrus cer apstiprināt ar vienas balss pārsvaru • IR.lv

Koalīcija ministrus cer apstiprināt ar vienas balss pārsvaru

35
Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Lai arī Saeimas opozīcijas partijas nesola atbalstu ministru kandidātiem, koalīcija tomēr nolemj virzīt apstiprināšanai ministru amatos Dzidzi Gavaru un Dagniju Staķi

Lai arī koalīcijai ceturtdien balsojumā par ministru kandidātu apstiprināšanu atbalstu nesola neviena  opozīcijas partijas, bet Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) satraukta par balsojumu, partija “Jaunais laiks” nolēmusi tomēr virzīt skatīšanai sēdē jautājumu par Didža Gavara apstiprināšanu veselības ministra amatā, bet Dagnijas Staķes (ZZS) – reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra amatā.

Par to trešdien pēcpusdienā žurnālistus informēja “Jaunā laika” līdere Solvita Āboltiņa, kas paziņoja, ka mazākumvaldībai būšot par vienu balsi vairāk nekā opozīcijai, ja koalīcijas partijas balsos atbilstoši solītajam. Tiesa, Āboltiņa atzina, ka nav pilnīgas pārliecības, ka ministru kandidatūras ceturtdien tiks apstiprinātas. “Es nesteigšos pa priekšu notikumiem, “ sacīja Āboltiņa.

"Jaunā laika" Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis trešdien vakarpusē pauda pārliecību, ka koalīcijai pietiks balsis ne vien tādēļ, ka divi opozīcijas deputāti – Inese Šlesere (LPP/LC) un Vitālijs Aizbalts (LPP/LC) nepiedalīsies sēdē, bet arī tādēļ, ka koalīciju šajā balsojumā atbalstīs arī daži opozīcijas deputāti.

ZZS Saeimas farkcijas vadītājs Augusts Brigmanis trešdien pēcpusdienā žurnālistiem atzina, ka uz šo brīdi nav pārliecības, ka pietiek balsu ministru apstiprināšanai. Pēc Brigmaņa domām, ministru kandidatūras nav jāvirza, ja nav pārliecības Saeimas atbalstu viņiem. “Mums nav nekāda note virzīt kandidātu, ja nav to balsu. Priekš kam cūkot cilvēkus, “ pauda Brigmanis.

Staķe žurnālistiem atzina, ka viņai esot vienalga, vai viņu cturtdien apstiprinās vai nē, piebilstot, ka viņa pēc amatiem nedzenas. Gavars trešdien žurnālistiem nevēlējās komentēt patlaban Saeimā izveidojušos situāciju.

Jau vestīts, ka Saeima ceturtdien plāno lemt par Gavara apstiprināanu veselības ministra amatā, bet Staķes – reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra amatā. Pret ministru apstiprinšānu plāno balsot visas opozīcijas partijas. Balsojums par ministriem būs atklāts. Par katru no ministriem būs jābalso atsevišķi, pirmais darbakārtībā būs balsojums par Staķi, bet pēc tam par Gavaru.

Komentāri (35)

mary75 12.05.2010. 10.46

Nu, var jau būt, ka viņš ir biznesmenis ar ideāliem, tādi arī mēdz būt.
Ka birikrātijas VM jāmazina, tā ir aksioma, daļa naudas, jau tāp[at nelielas, nosēžas to kabatās, bet, vai to tik viegli var izdarīt, apbvienojot monistrijas, nezinu, SC populisms visdrīzāk.

0
0
Atbildēt

1

    Lauris > mary75 12.05.2010. 11.11

    Ar ideāliem mums ir tikai trīs biznesmeņi, kuri no rīta līdz nākošajam rītam domā par to kā, lai ,,strādātu,, Latvijas labā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Lauris 12.05.2010. 10.36

Es arī neatbalstītu!
Kaut kā nevaru saprast, kāpēc veiksmīgam biznesa pārstāvim, dažus mēnešus pirms vēlēšanām, būtu tik milzīga (????) vēlme, par ministra algu, pametot savu biznesu, sākt nodarboties ar ,,tautas ārstēšanas,, organizēšanu. Kaut kā velkamas paralēles ar ,,biznesa pārstāvju,, vēlēšanos ,,sakārtot valsti,, ar ideju: …es nāku, lai strādātu, bet nevaru neuzdot jautājumu: – kā labā?

0
-1
Atbildēt

1

    ievuliitis > Lauris 12.05.2010. 10.45

    Vai ir informācija par finansu grūtībām “Gulbja laboratorijām”?
    Desmitgades ar valsts nozadzējiem ir tik ļoti izkropļojuši mūsu apziņu, ka tas ir pirmais jautājums, kas daudziem nāk pratā, dzirdot, ka kāds piekritis veltīt sevi kādam valstiskam amatam.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu