Newsweek: Krievija plāno pragmatiskāku ārpolitiku • IR.lv

Newsweek: Krievija plāno pragmatiskāku ārpolitiku

24
AFP/LETA

Krievijas jaunās ārpolitikas doktrīnas projekts arī paredz paplašināt Krievijas ekonomisko klātbūtni Baltijā

Krievija plāno veikt ievērojamas izmaiņas savā ārpolitikā, tostarp palielināot savu ekonomisko klātbūtni Baltijā, atsaucoties uz žurnāla "Newsweek" Krievijas izdevumu, ziņo BNS/AFP.

Krievijas jaunās ārpolitikas doktrīnas projektā Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norāda, ka labākais veids, kā aizstāvēt Krievijas intereses, ir strauja valsts modernizācija. Projekts arī paredz padarīt Maskavas ārpolitiku daudz pragmatiskāku, lai tādējādi piesaistītu starptautisko kapitālu, kas nepieciešams valsts modernizācijai. “Newsweek” arī vēsta, ka atbalstu šādai doktrīnas redakcijai jau paudis arī Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs.

Doktrīnas projektā arī paredzēts paplašināt Krievijas ekonomisko klātbūtni Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, "ņemot vērā strauju to pievilcības kritumu ES valstu investīcijām un nopietnu nacionālo aktīvu palētināšanos". Doktrīnas projektā arī apskatīts jautājums par Baltijas uzņēmumu iegādi enerģētikas, informācijas tehnoloģiju, loģistikas un transporta jomā.

Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvji pagaidām nav komentējuši "Newsweek" publikāciju.

Tā ir "interesanta lasāmviela", bet patlaban nav skaidrs, cik oficiāls šis dokuments ir, LTV raidījumā „100.pants” otrdien sacīja ārlietu ministrs Aivis Ronis, atturoties no plašākiem komentāriem. Neatkarīgi no tā, kādas ir Krievijas uzņēmēju vai valdības intereses, Baltijas valstīm būtu vairāk jākonsolidē spēki, nevis savstarpēji jāsacenšas, Roņa teikto citē BNS.

Komentāri (24)

dace_ampermane 11.05.2010. 17.50

paplašināt Krievijas ekonomisko klātbūtni Latvijā, Lietuvā un Igaunijā

jādomā ka Latvijā viņiem sevišķu problēmu nevajadzētu būt Sles+šķēle kvadrātā+ urbanovic+ ušakovs un vesela kaudze citu. ar Igauniju varbūt tik labi nebūs

+15
0
Atbildēt

0

dro 11.05.2010. 18.36

Sākam neatkarības ūtrupi – Latvenergo, LMT, LDZ, AIR Baltic…Kurš sola vairāk?

+14
0
Atbildēt

0

Elvis Jakovļevs 11.05.2010. 19.35

Vēl viens iemesls nopietni pārdomāt, par ko balsot rudenī, lai Krievijas klātbūtne Latvijā aprobežojas ar Rīgas Satiksmi, Rīgas Ūdeni un pārējiem Rīgas pašvaldības uzņēmumiem, ko Šlesakovs&Co šiem uzdāvinās priecīgi klapējot plaukstas un uzraujot pa kādai častuškai pie uzvaras pieminekļa.

+14
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu