Apstiprina ES nākamā gada budžetu • IR.lv

Apstiprina ES nākamā gada budžetu

30
Lita Krone, LETA

Eiropas Komisija par prioritātēm nākamgad izvirza investīcijas jaunatnē un infrastruktūrā

Eiropas Komisija (EK) otrdien pieņēmusi Eiropas Savienības (ES) 2011.gada budžeta projektu, par kura prioritātēm izvirzītas investīcijas jauniešos un nākotnes infrastruktūrā, kā arī ekonomikas atveseļošanas paātrināšana, informē aģentūra BNS.

EK atbalstītā ES budžeta projekta apmērs maksājumu izteiksmē ir 142,6 miljardi eiro (100 miljardi latu). ES nākamā gada budžeta apstiprināšanai vēl jānotiek ES Padomē šā gada jūnijā un Eiropas Parlamentā oktobrī.

"Budžeta projektam ir vērienīgs mērķis – kopā ar dalībvalstīm turpināt atbalstīt ekonomikas atveseļošanu un pēckrīzes posmā palīdzēt neaizsargātākajiem, vienlaikus budžeta līmenī atspoguļojot jauno vispusīgo ES pieeju darba vietu radīšanai un izaugsmei. Ar šo budžeta projektu mēs vēlamies palīdzēt mūsu jauniešiem labāk sagatavoties nākotnei un rosināt mazos un vidējos uzņēmumus pilnā mērā izmantot ES līdzekļus, lai atgūtos no krīzes," teicis ES finanšu plānošanas un budžeta komisārs Janušs Levandovskis.

64,4 miljardi eiro (45,3 miljardi latu) atvēlēti ekonomikas atveseļošanas pasākumiem un ilgtspējīgas izaugsmes veicināšanai, un tas ir par 3,4% vairāk, nekā šiem pasākumiem paredzēts 2010.gada budžetā. Atvēlēti līdzekļi Eiropas ekonomikas atveseļošanas plāna izpildei – vairāk nekā miljards eiro (700 miljoni latu), lai finansētu pērn un šā gada sākumā atbalstīto enerģētikas projektu īstenošanu oglekļa dioksīda uztveršanai un glabāšanai, jūras vēja enerģijas ražošanai. Ap 500 miljoni eiro (350 miljoni latu) platjoslas interneta projektiem lauku apvidos.

Budžeta projekts paredz, ka visu ES iestāžu administratīvie izdevumi 2011.gadā būs 8,3 miljardi eiro (5,8 miljardi latu) jeb 5,8% no budžeta.

Komentāri (30)

mary75 27.04.2010. 16.08

Administratīvie izdevumi ir stipri palieli.
Vispār, ja ES kam būtu jāpievērš uzmanība, tad tā ir cīņa ar savu suoperbirokrātiju, kas turpina arī tur vairot pati sevi un bremzē attīstību,un traucē konkurencei. K aut kur lasīju, lai kāds lēmums izietu visam cauri, ES nepieciešami vidēji 3 gadi.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu