Maz cerību uz atklātu balsojumu • IR.lv

Maz cerību uz atklātu balsojumu

21
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Atklātai ģenerālprokurora ievēlēšanai var pietrūkt deputātu vairākuma atbalsta, SC grib vien diskusiju

Lai arī Saeima ceturtdien ar vienas balss pārsvaru nodeva skatīšanai Juridiskajā komisijā grozījumus Kārtības rullī, kas paredz atklātas ģenerālprokurora vēlēšanas, visticamāk, reālu izmaiņu nebūs, jo tām vajadzīgā vairākuma Saeimā patlaban nav, rāda Ir.lv aptauja. Līdz ar to likuma grozījumi vienkārši “iestrēgs” komisijā.

Apvienība “Saskaņas centrs” (SC), atbalstot Kārtības ruļļa grozījumu virzību, vēlējusies rosināt diskusiju, bet stingru atbalstu pēc būtības nesola. Saeimas SC frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs Ir.lv atzina, ka apvienība ir pret lieliem vispārinājumiem, padarot visu amatpersonu vēlēšanas atklātas kā mītiņos – paceļot rokas vai paužot skaļāku atbalstu.

“Mūsu atbalsts ir tikai izņēmuma kārtā, tikai vienu reizi attiecībā uz prokurora vēlēšanām,” sacīja Urbanovičs, gan piebilstot, – “ir kauns atzīties, bet es nezinu precīzu formulu, kā tas varētu izskatīties”. Urbanovičs sacīja, ka 17 SC deputātu atbalsta mērķis Kārtības ruļļa grozījumu nodošanai likumdošanas apritē ir mērķis “rast risinājumu daudzajām problēmām, kas saistītas ar amatpersonu ievēlēšanu”.

Taču bez SC deputātu balsīm apvienību “Vienotība” veidojošajām partijām diez vai izdosies savākt parlamenta vairākuma atbalstu šādiem likuma grozījumiem. Kā Ir.lv pieļāva Saeimas partijas “Jaunais laiks” frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis, tādā gadījumā iespējama situācija, ka par nākamo ģenerālprokuroru šī Saeima nelems, jo politiķi nevarēs paust drošu atbalstu nevienam no potenciālajiem Augstākās tiesas priekšsēdētāja Ivara Bičkoviča izvirzītajiem ģenerālprokurora amata kandidātiem.

Jau vēstīts, ka pagājušajā ceturtdienā, aizklāti ar biļeteniem balsojot par ģenerālprokurora Jāņa Maizīša pilnvaru pagarināšanu, daļa deputātu, kuri iepriekš publiski bija pauduši atbalstu kandidātam, nobalsoja pret. Sabiedrības pārstāvji, amatpersonas un deputāti pauda, ka ģenerālprokurora ievēlēšanai turpmāk jānotiek atklāti.

Komentāri (21)

skola 22.04.2010. 11.20

Te nu arī parādās, kurš ir kurš! Tagad var kliegt vai nekliegt par to, ka balsoja par Maizīti – tāpat neviens neticēs! TP, ZZS, TB, LPP – liekuļi, meļi un bandītu aizstāvji!

+17
0
Atbildēt

0

mary75 22.04.2010. 10.40

Nekādi pārsteigumi, visi vecie “darītāji” par slepenību, netīras lietas jādara slepeni.

+17
0
Atbildēt

0

paula zariņa 22.04.2010. 12.39

Ta beigsim ākstīties un izlikties, ka nesaprotam vienkāršas lietas. Hūte grib parādīt savas naudas varu. Viņa message ir pietiekoši vienkāršs “Tā būs ar katru, kurš mani aiztiks!”.

Tāpat Hūte nevar piedot Mākoņtēvam, ka tas ar Maizīša rokām iespundēja viņu uz mēnesi čokā.

Bet TP & LPP/LC nekad nebalsos par Maizīti, jo viņš, līdzīgi kā Loskutovs, nav nopirkts un tāpēc neprognozējams.

Pats Maizītis, protams, nav nekāds supermens, bet vienkārši viens no retajiem godīgajie juristiem, kurš pratis (vai nav spējis) nekur iemaisīties.

+15
0
Atbildēt

1

    austrisv > paula zariņa 22.04.2010. 14.41

    Domāju, ka Latvijā jau tomēr ir arī godīgi vai pašpietiekami cilvēki! piemēram, Maizītis! Ne jau nu visiem cilvēkiem tā deg tā nauda un arvien vairāk un vairāk, un nekad nepietiek, kā piemēram abiem AŠ.
    Tāpēc jau Maizīti abiem AŠ nevajag, jo viņam skapī nav skeleta , kuru varētu izvilkt, ja viņš nepildītu abu AŠ prasības un šie abi kungi jau nu nepavisam nav tīri! Kur tad nu jau izmeklēšanā esošā Parekss lieta un tur nu abi AŠ ir tieši ieinteresēti pret Maizīti kā ģenerālprokuroru. Interesanti, kā rīkosies SC, jo, manuprāt, tā autobusu Mercedess iepirkšana skar gan Bojāru(LPP), gan Dolgopolovu(SC). Tā kā visādi brīnumi vēl var notikt pie balsošanas! Gan jau atkal Cilēvičš piestrādās.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu