TP, LPP/LC, “Par labu Latviju” startēs kopā • IR.lv

TP, LPP/LC, “Par labu Latviju” startēs kopā

108
Lita Krone, LETA
Indra Sprance

Veidojot apvienību Saeimas vēlēšanām, Šlesers pieļauj iespēju pamest Rīgas vicemēra krēslu

Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs Andris Šķēle un Latvijas Pirmās partijas/”Latvijas ceļa” (LPP/LC) vadītājs Ainārs Šlesers trešdien paziņoja par abu politisko spēku konsolidēšanos, kopīgi ar organizāciju “Par labu Latviju” veidojot vienotu vēlēšanu apvienību 10.Saeimas vēlēšanām.

Kā skaidroja Šlesers, TP un LPP/LC vēloties panākt, lai priekšvēlēšanu laikā netiktu pieņemti populistiski lēmumi, un konsolidāciju sekmējot sabiedrībā sākušies procesi. Kā piemēru Šlesers minēja uzņēmēju organizāciju “Par labu Latviju”, kurai apvienības sarakstā varētu atvēlēt aptuveni pusi mandātu.

Savukārt Šķēle sacīja, ka viņam vienmēr esot paticis Šlesera entuziasms. Šķēle atzina, ka abu partiju attiecību vēsture ir sarežģīta, tomēr esot arī īstenoti valstij nozīmīgi pasākumi, kas “man ļauj cerēt, ka šis entuziasms var gūt reālu piepildījumu”.

Saeimas TP frakcijas vadītāja Vineta Muižniece preses konferencē pauda viedokli, ka abām partijām ir tuvas pozīcijas jautājumos par nodokļu politiku un valsts pārvaldi. Pēc Šķēles teiktā, tuvākajā laikā abas partijas nāks ar virkni priekšlikumiem par izmaiņām nodokļu politikā, pārskatot tā dēvēto automobīļu nodokli, kā arī atceļot akcīzes nodokli dabasgāzei. “Līdz rudenim daudzas nodokļu normas tiks precizētas,” sacīja Šķēle.

Savukārt Šlesers uz ir.lv jautājumu, kā šīs iniciatīvas nodokļu politikā sader ar LPP/LC solījumiem atbalstīt valdību, atbildēja izvairīgi, uzsverot, ka “LPP/LC atbalstīs valdību, lai tā nostrādātu turpmākos piecus mēnešus.”

TP un LPP/LC vēl neesot vienojušās, kurš būs apvienības premjera amata kandidāts, taču Šlesers, ja tā lemšot LPP/LC kongress, būšot gatavs pamest Rīgas vicemēra krēslu, lai startētu vēlēšanās, atzina LPP/LC priekšsēdētājs.

Savukārt uz jautājumu par apvienotā politiskā spēka jauno devīzi (A+Š)2 Šķēle sacīja, ka tā “ir jautra un ineteresanta”, savukārt Šlesers atzīmēja, ka esot jārespektē profesionāļu viedoklis – iepriekšējās kampaņas laikā viņš arī neesot bijis sajūsmā par sevis salīdzināšanu ar buldozeru vai raķeti.

Komentāri (108)

www.vecamate.lv 21.04.2010. 18.36

Pieņemu, ka kādreiz tiks izveidota grāmata ” Nācijas kauuns”, tāpat kā Baigais gads”.. Un šo,nav ko kautrēties, rēķinā ir tūkstošiem izpostītu dzīvju, izsūtītu uz irelandes tipa plantācijām, vairāk kā krievu gados kopā ņemot.., ,viņu rēķinā ir nedzimuši, vai badā pamesti bērnu,.. salauzti likteņi, .piesmieta Latvija..Zem šo šlipstaiņu looidiem brakšķ kauli.. un viņu smalkās mažates ir līdz elkoņiem asinīs.. Man personīgi, nav pat dusmu vairs.Tā ir fakta konstatācija. Novēlu saņemt pelnīto.

+33
0
Atbildēt

0

Eliks 21.04.2010. 19.33

Paga, paga, Šleser! Lēnāk pār tiltu! Kur solītās 50 000 darbavietas? Daudzi rīdzinieki par LPP/LC tāpēc vien balsoja, ka cerēja uz šiem solījumiem. Kā nu iznāk? Rīdzinieki uzmesti? Nesmuki, Ainār, nesmuki!!!

+28
-1
Atbildēt

1

    Anita Rugāja > Eliks 22.04.2010. 12.41

    man likās, ka 50k darba vietas tomēr tika piedāvātas. Katrs rīdzinieks var izķert kaķus un par to saņemt atlīdzību. Kopā pat vairāk kā 50k sanāk…
    joks protams ;)

    0
    0
    Atbildēt

    0

IneseT 21.04.2010. 17.50

nu malači, ka apvienosies gan TP gan LPP/LC gan pārceptie ‘uzņēmēji’- vienkāršajiem vēlētājiem, kas neseko politikas norisēm ikdienā būs vieglāk izmest šo listi no sarakstu kaudzītes!

+20
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu