Rudbāržos neskaidros apstākļos mirusi trīsgadīga meitenīte • IR.lv

Rudbāržos neskaidros apstākļos mirusi trīsgadīga meitenīte

Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Ģimene trīs gadus vecās meitenes nāvi skaidro ar veselības problēmām, policija sākusi izmeklēšanu.

Kā “ir.lv” informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse, patlaban nav nekāda pamata domāt, ka meitenīte mirusi vardarbīgos apstākļos, lai arī uz bērna ķermeņa konstatēti sastitumi un nobrāzumi.

Par notikušo Skrundas novada Rudbāržos policija ierosinājusi kriminālprocesu par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību kā parasti notiek šādos gadījumos, sākusies izmeklēšana, nozīmētas vairākas ekspertīzes.

Knīse uzsvēra, ka patlaban policija nepārbauda versiju, ka kāds būtu apzināti nodarījis miesas bojājumus bērnam, neviens arī nav aizturēts.

Skrundas bāriņtiesas priekšsēdētāja Antra Eisaka “ir.lv” sacīja, ka ģimenē meitenītes nāvi skaidro ar veselības problēmām – pēķšņiem krampjiem. Arī neatliekamā medicīniskā palīdzība, pēc vecāku teiktā, neesot ilgi varējusi atrast ceļu uz lauku majām. Kad “ātrie” ieradušies, meitenīte jau bija mirsui, pirms tam māte vēl centusies viņu pašu spēkiem atdzīvināt, taču neveiksmīgi.

Nobrāzumus un sasitumus meitene guvusi slēpējoties, jo bijusi ļoti kustīgs bērns, skaidrojuši vecāki. Veselības problēmas viņai gan iepriekš neesot bijušas.

Pēc Eisakas teiktā, ģimene, kurā notikusi traģēdija, pagastā bijusi labi zināma, neko negatīvu par viņiem nevarot teikt. Šī ģimene arī pērnā gada nogalē devās uz pieņemšanu pie Valsts prezidenta.

Kā informēja policijā, ģimenē ir vairāki bērni, bet mirusī meitenīte bijusi aizbildniecībā.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu