Sirmais: daudziem joprojām vienalga, ko ēst

47

Komentāri (47)

Edzs 30.08.2010. 01.03

paldies pavariem par ieteikumiem bet patiess gurmans var kjert kaifu ari no Volgas vina un kjilavu bundzhas. cilveks nekljust garigi bagataks edot lakstigalu melites varzhu kajinjas un pelju actinjas. to labi redzam kad paskatamies uz deklasetajiem Kalvisha un lidzgaitnieku purniem.

+3
0
Atbildēt

0

Edzs 30.08.2010. 00.45

nu kapec sheit shads gabals??
man ari ir gandriz horizontali ko est un es tur neko sliktu nesaskatu, – tadi nu mes vienkarshi daudzi esam.
kad Bilam Geitsam zhurnalists vaicaja kads ir ta miljakais ediens Geits atbildeja ka nezina jo nav pavars.
kad dzima Diena un tas redakcija bija Doma laukuma rets kas pusdienoja tuveja Tower kroga. Raudzeps radinaja sevi pie sovjetu tipa uzkodam piradzinju estuve un Asheradens pat lidz turienei netika, staigajot pa redakciju domas iegrimis mehaniski dadzera no kolegu traucinjiem kafijas un aplasija aizkostos piradzinjus.
Shleseram un pavariem nav taisniba – skaistums milestiba vai gudriba nenak no ieksham un cilveks nav tas ko vinsh ed.

+2
0
Atbildēt

0

Andrejs Turlajs 29.08.2010. 17.50

Patīk kā Sirmais cenšas sasaistīt kvalitāti ar cenu. Ja augstāka kvalitāte tad arī kārtīgi jāpārmaksā?

Pašam gatavojot var tādu kvalitāti uzdabūt,ka nekādos sirmā restorānos nedabūt.

Nekas tāds tajos sirmā ēdienos nav par ko būtu vērts maksāt kaut ko… palūgsim savām sievām un draudzenēm pagatavot unbūs vēl labāk.

+1
0
Atbildēt

0

ingban 29.08.2010. 11.59

Atgādināšu kaut ko nepatīkamu. Var jau uztraukties, ka ēdieni kaitē, ka dzērieni kaitē, kaitē bads un pārēšanās, kaitē pārslodze un mazkustīgums. Var pūlēties un censties vairāk pelnīt naudas, lai vairāk tērētu šīs kaitniecības (it kā) novēršanai. Taču var pieņemt ar mieru domu, ka dzīvot ir kaitīgi vispār, ka mēs kūstam kā svecītes katru dienu, ka mūsu dienas ir skaitītas neatkarīgi no tā, ko mēs domājam. Pieņemt ar mieru paļāvību uz Dievu un neaizmirst pateikties Viņam par katru atvēlēto dienu.

+6
0
Atbildēt

0

Krista Vitena 29.08.2010. 11.25

Mani pārsteidz negatīvo atsauksmju birums. Sirmā ēdienu esmu baudījusi vien reizi Istabā, bija OK.
Par TV raidījumiem – visi ir patikuši gan ar blīvo informatīvo saturu, gan ar omulīgo un cieņpilno noskaņu. Žēl vien, ka:
1) svētdienās plkst. 10:00 ir Dievkalpojums;
2) raidījuma beigās tiek “nogriezta” skaņa, kad pieaicinātie ēdāji bauda sabrūvēto. Kaut kā tomēr kārojas dzirdēt atsauksmes.
Par rakstu – aprauti saraustīts, kā autora konspekts no Sirmā teiktā, noraujot sīkākus skaidrojumus, pamatojums. Tā man škiet…

+2
-3
Atbildēt

2

    alisesenberga > Krista Vitena 29.08.2010. 11.59

    Varbūt skaņa tiek nogriezta speciāli. Man tādas pārdomas radās pēc dažu Sirmā recepšu izmēģināšanas. Vienu vasaru taisīju upenes ar žāvētu gaļu, ko glabāt uz ziemu. Neviens mājās neēda. Tā kā pati biju taisījusi, izēdu trešdaļu burciņas., pārējo izmetu.
    No Ls 25 dārgās grāmatas “Sirmā Latvija” taisīju krāsnī ceptus kāļus (neviens neēda) un abādi ar krāsnī ceptiem kartupeļiem. Ģimene apēda, bet lūdza to neatkārtot. Vienīgais, ko uztvēra ar “garšo interesanti”, bija Mocarella ar basiliku un bekonu. Tad mēs sapratām, ka Sirmais nav priekš mums. Kaut restorānā Istaba divreiz bijām un mums patika.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Ārijs > Krista Vitena 29.08.2010. 17.55

    Stāsts jau nav par to cik labs vai slikts pavārs ir Sirmais, bet gan par to, ka lielākajam vairumam latviešu joprojām ir vienalga, ko ēst. Es pats arī ļoti labi iztieku bez Sirmā ēdieniem, bet viņa sacītajam piekrītu!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

garausiitis 29.08.2010. 09.53

Nu nezinu gan , ir nācies ēst gan Vincentā, gan Bergā , gan arī minētajos Kaļķu vārtos . Tā arī neesmu sapratis kas ir tas, kas liek noteikt manuprāt neadekvātās cenas. Varbūt jautājums ir vienkārši prestižā nevis saturā. Par Sirmo – Mājā nav nācies būt , bet tas , ko viņš reizēm uzkonstruē TV ekrānos – biežāk manā skatījumā ir ar mīnuss zīmi nekā ar plusu. Rītiņš šādā ziņā ir daudz interesantāks.

+5
0
Atbildēt

0

shefere 29.08.2010. 02.42

Neko nezinu par viņa krogu, kamēr viņš bija Istabā arī nesanāca noprovēt, bet tas tēls, ko viņš ir izrādījis TV, tas ir man nepatīkams, tāds netīrs, puņķains un pretendciozs provinciālis, kurš sajuties par diktenu stāru un kaunina visus, kuriem negaršo antisanitāros apstākļos sagrauzdēti vai arī nedacepti dārzeņi, nemazgātas bietes( burkāni, kāļi, kartupeļi) tikko no vagas un pusjēla gaļa, viens pīpis, lops vai zuve. Manai uztverei traucē tieši tā puņķainā smerdelība, kaut receptes ir kudī elementārākas par Mārtiņa Rītiņa teiktajām, tak personības ir katra no sava stūrīša.

Starp citu, pieaugušā vecumā šito hronisko puņķi var izārstēt ar diezgan vienkāršu deguna starpsienas koriģējošu operācijju, nu taču pasakat kāds, kurš viņu pazīst personigi.

+4
-3
Atbildēt

0

mbikis 28.08.2010. 18.14

Kamdēļ Martiņu Rītiņu tik ilgi tauta ciena?Kāpēc Sirmais tik ātri sāk visiem nepatikt?Tātad vaina nav visos,bet konkrēti viņā pašā.Nav smuki aplikt tautu ka nejēdz,jo tautai maz naudas to negrib saprast?Apliek tikai tāpēc ka nerullē viņa krogs.Nav smuki uzmest darbiniekus,un aplikt citus krodziniekus.Sirmajam sakāpis galvā,taču gan jau drīz nolaidīsies uz zemes.

+7
-1
Atbildēt

0

kristiāna_kalniņa 28.08.2010. 18.05

nu nu, 2 lati par kafijas tasi ir pārspīlēta cena pat vislepnākajā restorānā. kafija ir un paliek kafija, nevis zelta pulveris. nez kāpēc Balkānos, piemēram, gandrīz jebkurā iestādē (no ieskrietuves līdz restorānam) patiešām izcila kafija nemaksā vairāk par 1 eur, kamēr Ziemeļeiropā lepni atnes melnu ūdeni ar pretenzijām uz kafijas nosaukumu ;P

+8
0
Atbildēt

0

viesturs 28.08.2010. 18.05

Par Sirmo:it kā normāls čalis, bet nedaudz jau širmis ripo.Visu parāda viņa uzņēmums-ja tautai patīk un pērk tad viss kulē!
pirms 2-gadiem papusdienoju pie latviešu nacionālā kapitāla pīlāra un pamatlicēja Kirsona.Nu nesa[protu es galīgi kāpēc mani vēl trīs dienas pēc tam mocīja vājprātīgas atraugas un izskatījos es kā pēc nedēļas plosta…

+12
-1
Atbildēt

1

    ilmisimo > viesturs 29.08.2010. 13.33

    l trīs dienas pēc tam mocīja vājprātīgas atraugas un izskatījos es kā pēc nedēļas plosta../

    ===========================================
    Karbonādes vietā paņemi diwus polšus?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

viesturs 28.08.2010. 18.00

Ar ēšanu ir tāpat kā ar visu pārējo( pilitiku naudu un varu..)ir jāpaiet paaudzēm lai kaut kas izmainītos…bet pie noteikuma, ja šī paaudze smagi strādā( ko īpaši nenovēroju…).Par ēšanu divas lietas:1.Vecākā paaudze reāli kara laikā cieta badu!Un cilvēks kas ir badojies uz pārtiku skatās savādāk.
Normālu-garšīgu gaļu var nopirkt tikai Krāslavā pie vienas tantes.Es nopērku to gabalu par 3 latiem un visi trīs dienas to ēdam-pilnīgi bez nekādām garšvielām.Garšvielas ir radītas, lai notušētu vecu pamatproduktu.Tā ka slava krāslavas cūkkopjiem!

+4
-1
Atbildēt

0

mbikis 28.08.2010. 17.56

Turklāt piemēram Mārtiņš Rītiņš ir daudz ilgāku laiku apritē,bet tauta viņu atbalsta! Vai tas ko neliecina ka tik daudzi nemīl Sirmo?Tātad visi nevar būt slikti,tauta labi redz kas ir kas.LV ir pietiekami maza,un ja Sirmais uzmet savus darbiniekus,apliek kolēģus,un apliek tautu( tautai naudas nav,to laikam viņam nesaprast) tad dabū pretī arī tādu pašu attieksmi.Viņš sākumā visiem patika,bet kad sāk līst ārā patiesa būtiba,lūk arī rezultāts.

+7
-2
Atbildēt

0

mbikis 28.08.2010. 17.50

Es cienītais piemēram nerunāju par treku barībnu,lai piesistu kuņģi.Tā ka sajēgas te ir daudziem:)

Par provinciālismu es domāju Sirmā darba metodes,attieksmi pret darbiniekiem un citiem krodziniekiem.

+4
-2
Atbildēt

1

    Ārijs > mbikis 28.08.2010. 18.08

    Nu bet protams. Latvietis visu mūžu ēd daudz dārzeņus, augļus un zivis, bet mirst 65- 70 gadu vecumā no kādas sirds slimības! Vēl viens mūsu valsts paradokss!:))

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

Ārijs 28.08.2010. 17.10

Man gan liekas, ka lielākai daļai komentētēju nav pilnīgi nekādas sajēgas par ko Sirmais runā, jo ar labu ēdienu viņi saprot lielu šķīvi vārītiem kartupeļiem ar krējumu, salātus un eļļā ceptu karbonādi, dažreiz kotleti. Jo lielāks šķīvis un treknāk, jo “kvalitatīvāks” ēdiens. Un nevjag visu nevajag ierobežoto rocību -arī treknajos gados latviešu ēšanas paradumi nemainījās.

+5
-10
Atbildēt

0

mxblack 28.08.2010. 16.00

Es jau esmu tikai prasts elektriķis un mani ienākumi man atļauj tās ēstuves nopētīt tikai no ārpuses. Produktus izvēlos tirgū, jo kritiski nepanesu pārtikas ķīmiju. Tomēr arī tirgus produkti bieži ir ar ķīmiju,tāpēc mana ēdienkarte ir diezgan aprobežota, bet veselīga. To es kompensēju asas izjūtas gūstot pārvietojotos ar divriteni un vēl esmu dzīvs, mundrs un jautrs. Diemžēl visvairāk sabojāta ir tieši gaļa un tās izstrādājumi, tāpēc es to vispār nepērku. Vēlāk, kad būs vēsāks, pirkšu svaigas zvis, lai sagramstītu kādu proteīnu. Es nevienā pavāru raidījumā neesmu redzēji tos lieliskos ēdienu, kādus esmu baudījis savā bērnībā, kad visu gatavoja mājās no pašaudzētiem produktiem. Kāda tad bija pašceptās rupjmaizes, vai paškūpināto zivju garša? Visi tie Lāči ir tikai šarlatāni.

+5
0
Atbildēt

0

Uldis Šneiders 28.08.2010. 15.37

Vai eksperte (nopietni) Lilita varētu precīzi komentēt: Kas ir un kā izpaužas 21. gadsimta provinciālisms? Īsi, argumentēti un tieši. Kas TAS ir? (Cik pieredzējis esmu pats – cilvēki arī ar ļoti minimālām iespējām ēšanas lietām pieiet radoši un ar izdomu. Kas te slikts? Griķus arī var sagatavot X veidos.)

+4
-2
Atbildēt

0

kkreslins 28.08.2010. 15.33

Atbalstu Sirmā oriģinalitātes un dabiskuma ideju un neesmu tipiskais nolicējs, bet gribēju jau šo izteikt ātrāk: restorānā Māja nesaskāros ne ar vienu no trīs lietu garša, cena, apjoms kvalitātīvu izpausmi. Ne atiecība augsta cena un izsmalcināta garša, ne augsta cenu un “liela porcija” nebija, nerunājot nemz par maza cena un maza porcija. Piemēram, esmu vakariņojis Bernes (tā kas Šveices galvaspilsēta) centrā resotrānā Weber, tur zupa maksāja 9CHF(pēc tā laika kursa 0,45 cena bija 4 lvl), bet zupa bija terīne, kur sanāca vismaz 3 šķivi, līdzīgi bija ar otro. Piedevām vai šis Kalnciema rajons ir Vēstniecību rajons, nezinu. Man šķiet, ka Sirmais ir tomēr ‘tautas’ tips, kas rada ap sevi burziņu (ar draudzīgām cenām vai ‘normālām’ porcijām).

+7
0
Atbildēt

0

mbikis 28.08.2010. 15.01

Komentāri lielākoties ir negatīvi pret Sirmno,un neba jau tāpat vien.Tam ir pamatoti iemesli.Provinciālisms tieši no Sirmā nāk:)

+7
-3
Atbildēt

0

mbikis 28.08.2010. 14.46

Daudziem LV ir grūti ar naudiņām,nevis vienalga ko ēst.Sirmajam tas nav saprotams?Turklāt veids kāda viņš taisa biznesu,brīžam ir tik nezolīds ka agri vai vēlu nogrims.

+9
-1
Atbildēt

0

Ziemelnieks 28.08.2010. 14.17

Gastronomijas galvaspilsēta, hmm… skan labi, taču es piekrītu, ka mums vēl būtu jāaug un jāaug, lai sasniegtu līmeni, kad savu virtuvi varētu piedāvāt tūrisma nolūkiem.

Un, šādai virtuvei nav jābūt ūber āber ekselentai ar ēdienu nosaukumiem, piemēram, zeltaina truša fileja ķiršu mērcē ar ingvera salsu un sīpola loku gredzeniem grauzdētiem brūnā cukura iesalā ..blaa..blaa… mēs tikpat labi varētu iziet ar mājās gatavotiem ēdieniem, jo galu galā mājās virtuve ir daļa no mūsu kultūras…un ticiet man, ka lielai daļai Eiropiešu mājas ēdiens ir kk vnk WOW…jo to ko viņi sajēdz ir vienīgi iemest krāsnī pusfabrikātu, vai uzvārīt zupu no pusfabrikāta maisījuma.

+1
-6
Atbildēt

0

andrejs_kirsis 28.08.2010. 14.10

Kopš aizliedza pīpēt, esmu krogā bijis 4 reizes: 3 x uz bērēm un 1 x uz 50 g. jubileju. Man vienalga, pāvs, netīrelis vai bankrotieris…

+5
-3
Atbildēt

0

jancisjurcis 28.08.2010. 13.59

sirmais ir netiirelis :) es straadnieku klase :)

+4
-5
Atbildēt

0

Uldis Šneiders 28.08.2010. 13.59

Ja ikviens cilvēks pret savu darbu un saviem klientiem attiektos ar patīkamu labsirdību, viesmlību un kompetenci kā to dara Mārtiņš, dzīves, biznesa un jebkuras kultūras vide Latvijā spēji mainītos “uz augšu”. (Man nav televizora, es runāju par Mārtiņu kā profesionāli pavārmākslā!)

+6
-6
Atbildēt

0

www.vecamate.lv 28.08.2010. 13.42

Atsauca atmiņā cien.Rītiņa cunduru : ” Kad jums brokastlaikā mājās galīgi nekā nav(!), uzkarsējam 2-3 litrus olīveļļas, paņemam 5-6 foreļu filejas..,utt… :)

+17
-2
Atbildēt

0

griezējs 28.08.2010. 13.25

Čalis savā uzpūtībā galīgi nojūdzies.Dzīvoju netālu no viņa,bet tādu pāvu var redzēt ZOO,nu tāds pats, kā mūsu kalpi.Interesanti,cik tos neapēstos ēdienus, viņš izmet katru dienu no sava kroga?

+12
-1
Atbildēt

0

Imants_J 28.08.2010. 13.13

Nekur šodien Rīgā nevar paēst tā, kā savulaik varēja ēst ēdnīcā “Tornis”pie Pulvertorņa- garšīgi, lēti un latviski. Un ātri!Vēl neatkarības laikos arī darbojās, līdz BIEZIE NOKODA UN TAGAD TUR IR SNOBU MODES VEIKALS, KURŠ NEVIENAM NAV VAJADZĪGS!Bet šis netīrīgais un iedomīgais pavārs tagad grib ievilināt savā ēstuvē! Vai viņš pats visus podus maisa ar rokām un pagaršo no katra šķīvja?

+10
-4
Atbildēt

6

    sunnyvale_pvb > Imants_J 28.08.2010. 14.18

    Pārspīlēt arī nevajag, pats esmu krievu laikos Tornī ēdis un vērojis, kā pa grīdu skraida žurcēns.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Imants_J 28.08.2010. 15.18

    Taisnība Egīl. Ar šausmām atceros smakas, kas valdīja padomju laika sab. ēdināšanas iestādēs.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    kenzoo > Imants_J 28.08.2010. 15.33

    Par padomiju neizteikšos – sabruka, kamēr vēl biju bērns. Bet par Sirmo gan piekrītu. Man viņa izskats un uzvedība atgādina čurkas: tumšs, spalvains, hiperaktīvs un visu apgrābsta. Eiropā ko pretīgāku par čurku ēstuvēm ir grūti atrast…

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    Uldis Šneiders > Imants_J 28.08.2010. 15.38

    Tevi, Betij, patiesi tās traucēja? Hm… Nez kā tad paēdi? :)

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > Imants_J 29.08.2010. 13.31

    Hm… Nez kā tad paēdi? :) ”
    ———————————————————-
    Ja mantrauši netraucē tad vēl kau kā var iztikt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    jessdrthomas > Imants_J 29.08.2010. 18.28

    Gadījās redzēt TV-šova fragmentu, kur šis dižpavārs varēja ar putām uz lūpām ņemties par sasmakušām lašmaizītēm, kādas “parasti” ir kāzās, un, atšālējušos šampānieti, kāds, protams, “parasti” ir kāzās, ka bail sametās.

    Tā arī dzīvotu pie apziņas, ka kāzās viss forši, viss garšīgi, bet te tev ņem apgaismo, ka tas jau tik tāds mazticams izņēmums, “bet parasti…”

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Driimeris 28.08.2010. 12.33

Sirmā k-gs ir atrāvies no reālitātes- ”darba klasei” pateicoties mūsu ”uzņēmējiem” pie kuriem tie strādā, pietiek naudas tikai dzīvības uzturēšanai! Par kādiem ”garšas piedzīvojumiem ” šie cilvēki var pat nesapņot!
Par tēmu runājot- kad mūsu restorānos cenas nolaidīsies vismaz līdz Berlīnes cenām, tad varēs domāt par apmeklēšanu…

+25
-2
Atbildēt

0

andrisskrastins 28.08.2010. 12.24

Lai gan respektēju Sirmo, drusku jau viz cauri iedomība :) Piedod, bet ko nozīmē “bendzīns” un ko nozīmē ka vienalga ko ēst? Ja ēdiens ir garšīgs, relatīvi veselīgs, barojošs un izskatās labi – kur ir problēma? :) Piemēram, Ogrē ir restorāns “Ilze”. Cenas salīdzinot ar tavu “Māja” (kas gan ir Rīgā) ir vismaz 2 mazākas. Toties kvalitāte tuvu tam. Un viņi ir spejuši i cenas noturēt pirmsbiezo gadu līmenī, i kvalitāte un ēdienkarte tikpat plaša.

+20
-1
Atbildēt

0

Elita Ļabe 28.08.2010. 12.10

piekrītu. kautgan Sirmais man patīk, bet ož pēc reklāmgabala.

+7
-2
Atbildēt

0

Vineta Ungailo 28.08.2010. 11.43

ups! vai tad Ir arī publicē apmaksātus reklāmgabalus?

+12
-1
Atbildēt

2

    janazakovica > Vineta Ungailo 28.08.2010. 12.15

    kurs izdomajis ka cilvekam ar tik negativu-defektetu un zidisku arieni jabut tv sejai.kurs telo ka mak gatavot un ar netiram rokam un nemazgatiem skibiem zobiem aiztiek edienu.

    +5
    -12
    Atbildēt

    0

    aivarstraidass > Vineta Ungailo 28.08.2010. 12.15

    Ir tāds slēptās reklāmas kritērijs: “Publikācija vai raidījums ir vienpusīgs, tajā nav sabalansēti iesaisīto/pieminēto pušu viedokļi. Trūkst/ nav mēģināts noskaidrot citu iesaistīto pušu viedokli. Materiālā nav paskaidrots, ka mēģinājums noskaidrot kādas no pusēm viedokli ir noticis, bet nav izdevies.”

    Ja M.Sirmais tiktu uzklausīts kā viens no ekspertiem līdzās citiem, būtu labāk. Tāpat arī aizdomīgi ir tik īsā materiālā minēt konkrētus restorānu nosaukumus – “Māja”, “Vincents”, “Bergs”, “Kaļķu vārti”. Ja gribas izcelt dažas labākās Rīgas ēstuves, tad jābalstās uz kādu plašāku aptauju vai profesionālapskati (peer-review).

    +18
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam