VIDEO: Paliec sveiks, mazulīt! Kāpēc eiropiešiem ir maz bērnu? • IR.lv

VIDEO: Paliec sveiks, mazulīt! Kāpēc eiropiešiem ir maz bērnu?

1
Foto no video.
ARTE

No mazuļu buma līdz jaundzimušo skaita sarukumam – dzimstība Eiropā krītas jau desmitiem gadu. Kāpēc aizvien vairāk jauniešu izvēlas bezbērnotību?

Eiropā joprojām valda milzīgs kultūras spiediens, kas liek kļūt par vecākiem, taču sabiedrībā notiek pārmaiņas. Šīs nedēļas raidsabiedrības ARTE Eiropas iknedēļas apskatā noskaidrosim iemeslus, kāpēc samazinās Eiropas iedzīvotāju skaits. Mēs runāsim ar Eiropas jaunās paaudzes sievietēm un viņu domām, vai kļūt par māti un dzemdēt bērniņu.

 

Redakcijas piebilde: video raidsabiedrības ARTE mājaslapā būs aplūkojams līdz šāgada 29.martam.

Šo iknedēļas raidījumu veido Eiropas sabiedriskā raidorganizācija ARTE. Tas tiek publicēts deviņās valodās, pateicoties sadarbībai ar El País (Spānija), Gazeta Wyborcza (Polija), Internazionale (Itālija), Kathimerini (Grieķija), Le Soir (Beļģija), Telex (Ungārija) un Ir (Latvija). Projektu finansē Eiropas Savienība no European Media Platforms līdzekļiem.

Komentāri (1)

Uldis.M42 05.03.2024. 05.26

500 gadu laikā eiropieši varēja izbalināt visu Āfriku, Ārābiju un Indiju. Neizdarīja greizsirdīgo bābu dēļ. Vienīgai vārgais mierinājums, ka mūsu pēcteči tomēr nebūs nēģeri, bet ķīnieši.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu