Veselības inspekciju vadīs Indra Dreika • IR.lv

Veselības inspekciju vadīs Indra Dreika

Jaunā Veselības inspekcijas vadītāja Indra Dreika. Publicitātes foto

Veselības inspekcijas vadītāja būs Indra Dreika, kurai ir ilggadēja pieredze vadošos amatos dažādās valsts un pašvaldību iestādēs. Viņa konkursā ieguva augstāko vērtējumu starp visiem pretendentiem, informē Valsts kanceleja.

“Plānoju ieviest valsts pārvaldes reformas pamatprincipus, lai Veselības inspekcija kļūtu par radošu, uz sabiedrības vajadzībām un klientiem orientētu iestādi, kas iekļaujas veselības aprūpes sistēmā kā iekšējais auditors. Uzskatu, ka iestādes mērķus var sasniegt ar atbalstošām un preventīvām metodēm, nevis ar kontrolējošām un sodīšanas metodēm,” teica Dreika.

Dreika strādās, lai “Veselības inspekcija sniegtu cilvēkiem vajadzīgus pakalpojumus, nostiprinātu sabiedrības uzticību valsts piedāvātajai veselības aprūpes sistēmai. Pirmie uzdevumi – izstrādāt Veselības inspekcijas darbības stratēģiju, rosināt sadarbību ar veselības aprūpes sistēmā strādājošām nevalstiskajām organizācijām”.

Dreikai ir maģistra grāds sabiedrības vadībā un uzņēmējdarbības vadībā. Viņai ir ilggadēja pieredze vadošos amatos tādās organizācijās kā AAS “ERGO Latvija”, Nacionālais veselības dienests, Aizsardzības īpašumu valsts aģentūra un Jūrmalas pilsētas dome.

Valsts kanceleja atklātu konkursu uz vakanto Veselības inspekcijas vadītāja amatu izsludināja 28. jūlijā. Šim amatam pieteicās astoņi pretendenti.

Jaunajā amatā Dreika sāks strādāt no 1. novembra.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu