Nost no sliedēm • IR.lv

Nost no sliedēm

4
Nellija Ločmele

 

Izklausās pēc burlakromāna, bet tā ir dzīve — apcietināts viens no ilglaicīgākajiem un labāk apmaksātajiem valsts kalpotājiem Latvijas dzelzceļa prezidents Uģis Magonis. Pieķerts ar pusmiljona eiro kukuli mašīnā atceļā no Igaunijas, vēsta neoficiāli avoti. Menedžeris, kura atalgojums pārsniedz 100 tūkstošus eiro gadā un kurš nesen žurnālam Klubs klāstīja, kāda upurēšanās ir strādāt valsts labā, pašlaik nonācis stipri pieticīgākā valsts maizē.

Tas ir liels ķēriens KNAB, kas pēdējā laikā uzmanību piesaistījis nevis ar korupcijas apkarošanu, bet priekšnieka karošanu pret padotajiem. Interesanti, ka «lielo zivi» KNAB izcēlis tieši priekšnieka atvaļinājumā.

Tā ir liela pārbīde arī valsts pārvaldē, jo nepagāja pat diennakts kopš aizturēšanas, kad Magoni jau atlaida no amata. Acīmredzot pierādījumiem jābūt ļoti uzskatāmiem, jo līdz šim valsts izrādījusi nevarību un mīkstsirdību, pārvaldot stratēģisko transporta resursu — atcerēsimies kaut vai vilcienu iepirkumu čiku, Putina varas lokam pietuvinātā Krievijas dzelzceļa prezidenta Vladimira Jakuņina paglābšanu no iekļaušanas ES sankciju sarakstā un ministru spietošanu Magoņa šikajā jubilejā Rundāles pilī šopavasar, kur prominentākais viesis bija šis pats Jakuņins.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu